Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

856
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی کنگر فرنگی بر جوانه زنی، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و غلظت هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی (cyperus rotundus)

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 83

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره کنگر فرنگی بر جوانه زنی, رشد گیاهچه, تخریب غشاهای سلولی و محتوای درونی هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی انجام شد. تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار (غلظت عصاره 0, 20, 40, 60, 80 و 100 درصد کنگر فرنگی) و در 5 تکرار انجام شد. براساس نتایج بدست آمده با افزایش غلظت عصاره کنگرفرنگی, وزن گیاهچه, طول گیاهچه, فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و غلظت هورمون های اسید جیبرلیک و اکسین ریزوم اویار سلام کاهش شدیدی یافت. کمترین فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز (1.25 نانومول بر گرم ریزوم بر دقیقه), غلظت اکسین (50 میکروگرم بر گرم) و اسید جیبرلیک (95 میکروگرم بر گرم) در عصاره 100 درصد کنگرفرنگی دیده شد. بیشترین غلظت مالون دی آلدهید (0.92 نانومول بر گرم وزن تر) و آبسزیک اسید (172 میکروگرم بر گرم) بافت ریزوم اویار سلام ارغوانی تحت تاثیر کاربرد عصاره 100 درصد کنگر فرهنگی مشاهده شد. نتایج این تحقیق بیانگر آن است که کاربرد عصاره کنگر فرنگی منجر به کاهش رشد و جوانه زنی ریزوم اویار سلام ارغوانی می شود زیرا سبب افزایش تخریب غشاهای سلولی و کاهش غلظت اسید جیبرلیک و اکسین در بافت ریزوم می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهودی، روزبه، سهیلی فر، حسن، و مدحج، عادل. (1395). بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی کنگر فرنگی بر جوانه زنی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و غلظت هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی (cyperus rotundus). فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(17)، 75-83. SID. https://sid.ir/paper/234185/fa

    Vancouver: کپی

    فرهودی روزبه، سهیلی فر حسن، مدحج عادل. بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی کنگر فرنگی بر جوانه زنی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و غلظت هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی (cyperus rotundus). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(17):75-83. Available from: https://sid.ir/paper/234185/fa

    IEEE: کپی

    روزبه فرهودی، حسن سهیلی فر، و عادل مدحج، “بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی کنگر فرنگی بر جوانه زنی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و غلظت هورمون های گیاهی ریزوم اویار سلام ارغوانی (cyperus rotundus)،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 17، pp. 75–83، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234185/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا