مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

903
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تحمل به شوری گونه بومی علف گندمی بیابانی (.Agropyron desertorum L)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 104

چکیده

 در اکثر نقاط ایران به دلیل وجود شوری آب و خاک مشکلات زیادی در زمینه پرورش چمن در فضای سبز شهری وجود دارد. یکی از راهکارهای مناسب جهت حل این مشکل استفاده از گیاهان بومی متحمل به شوری می باشد. بر این اساس پژوهشی به منظور بررسی تاثیر چهار سطح شوری (شاهد با شوری 0.36, 4, 8 و 16 دسی زیمنس بر متر) بر شاخص های مورفولوژیک و فیزیولوژیک در گونه بومی علف گندمی بیابانی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد با افزایش شوری رنگ, وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه, محتوای آب نسبی برگ ها و میزان پتاسیم موجود در اندام هوایی و ریشه کاهش یافت. همچنیین شوری باعث افزایش سدیم اندام هوایی و ریشه, نشت یونی برگ ها, پرولین و فعالیت آنزیم های کاتالاز, پراکسیداز, آسکوربات پر اکسیداز گردید. با توجه به کاهش کیفیت ظاهری (رنگ), محتوای آب نسبی برگ ها و همچنین افزایش نشت یونی غشا به نظر می رسد افزایش تولید پرولین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی نتوانسته است خسارات ناشی از تنش شوری را کاهش دهد. تمامی شاخص های اندازه گیری شده در این آزمایش از همان شوری 4 دسی زیمنس بر متر تفاوت معنی داری را با شاهد نشان داد. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد گیاه علف گندمی بیابانی حساس به شوری بوده و تحمل آن کمتر از 4 دسی زیمنس بر متر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تاجمیر ریاحی، راحیل، اعتمادی، نعمت اله، مرتضایی نژاد، فروغ، و صادقی، امیر. (1393). بررسی تحمل به شوری گونه بومی علف گندمی بیابانی (.Agropyron desertorum L). فرآیند و کارکرد گیاهی، 3(7)، 93-104. SID. https://sid.ir/paper/234201/fa

    Vancouver: کپی

    تاجمیر ریاحی راحیل، اعتمادی نعمت اله، مرتضایی نژاد فروغ، صادقی امیر. بررسی تحمل به شوری گونه بومی علف گندمی بیابانی (.Agropyron desertorum L). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1393؛3(7):93-104. Available from: https://sid.ir/paper/234201/fa

    IEEE: کپی

    راحیل تاجمیر ریاحی، نعمت اله اعتمادی، فروغ مرتضایی نژاد، و امیر صادقی، “بررسی تحمل به شوری گونه بومی علف گندمی بیابانی (.Agropyron desertorum L)،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 3، no. 7، pp. 93–104، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234201/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button