Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سلنیم بر عملکرد وزن خشک، فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و غلظت برخی عناصر کم مصرف در گندم در شرایط شور

صفحات

 صفحه شروع 189 | صفحه پایان 200

چکیده

 سلنیم در گروه عناصر مفید برای گیاه قرار دارد اما غلظت های زیاد آن سمی بوده و سبب کاهش رشد گیاه می شود. اطلاعات کمی درباره تاثیر سلنیم بر شدت خسارت ناشی از شوری در گندم وجود دارد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی برهمکنش شوری و سلنیم بر عملکرد وزن خشک ریشه و شاخساره, فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و غلظت و جذب برخی عناصر کم مصرف در ریشه و شاخساره گندم انجام گرفت. در این پژوهش, دو رقم گندم با کارایی مختلف از لحاظ عناصر غذایی کم مصرف (کویر و بک کراس روشن) با چهار سطح سلنیم (0, 20, 40 و 150 میکرومولار) و دو سطح شوری (0 و 100 میلی مولار) تیمار شدند. نتایج نشان داد که اثر کابرد سطوح مختلف سلنیم بر وزن خشک شاخساره گندم به رقم گیاه و سطح شوری بستگی دارد. کاربرد 20 میکرومولار سلنیم سبب افزایش عملکرد وزن خشک شاخساره گندم بک کراس روشن در شرایط شور شد. در رقم گندم کویر سطح 40 میکرومولار سلنیم عملکرد وزن خشک شاخساره را در شرایط غیرشور افزایش داد. اثر سلنیم بر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز بسته به رقم گندم و غلظت سلنیم مصرفی متفاوت بود. به طور کلی مصرف سطوح 20 و 40 میکرومولار سلنیم در شرایط شور باعث افزایش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز ریشه در هر دو رقم گندم مورد مطالعه شد. همچنین سطح 20 میکرومولار سلنیم فعالیت آنزیمی شاخساره گیاه را در هر دو رقم گندم در شرایط شور افزایش داد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر, تغذیه سلنیم بر عملکرد گندم به ویژه در شرایط شور, تاثیر مثبتی دارد اما این تاثیر به رقم گیاه و غلظت سلنیم مصرفی بستگی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، مهری، خوش گفتارمنش، امیرحسین، و دانش بخش، بهاره. (1394). تاثیر سلنیم بر عملکرد وزن خشک, فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و غلظت برخی عناصر کم مصرف در گندم در شرایط شور. فرآیند و کارکرد گیاهی، 4(14)، 189-200. SID. https://sid.ir/paper/234207/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی مهری، خوش گفتارمنش امیرحسین، دانش بخش بهاره. تاثیر سلنیم بر عملکرد وزن خشک, فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و غلظت برخی عناصر کم مصرف در گندم در شرایط شور. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1394؛4(14):189-200. Available from: https://sid.ir/paper/234207/fa

    IEEE: کپی

    مهری صادقی، امیرحسین خوش گفتارمنش، و بهاره دانش بخش، “تاثیر سلنیم بر عملکرد وزن خشک, فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و غلظت برخی عناصر کم مصرف در گندم در شرایط شور،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 4، no. 14، pp. 189–200، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا