مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدان ها و تنش اکسیداتیو ناشی از شوری در لاین های تریتیکاله و گندم در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 50

چکیده

 تاثیر شوری بر فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز (APX), گلوتاتیون ردوکتاز (GR), سوپر اکسید دیسموتاز (SOD), محتوای کاروتنوئیدها, میزان پراکسیداسیون لیپید بر حسب میزان تیوباربیوتیوریک اسید و عملکرد دانه 18 لاین تریتیکاله شامل نه لاین دابل هاپلوئید و نه لاین F8 خواهری در مقایسه با دو رقم گندم روشن (متحمل به خشکی) و کویر (متحمل به شوری) در شرایط بدون تنش و تنش شوری در آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو شرایط محیطی (عدم تنش و تنش شوری) در سال زراعی 1388-1387 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان مطالعه شد. در هر دو شرایط محیطی, تا اواسط مرحله ساقه دهی آبیاری با آب معمولی (غیر شور) انجام شده و پس از آن در آزمایش شوری آبیاری با آب شور (هدایت الکتریکی 16 دسی زیمنس بر متر) انجام گرفت. شوری منجر به افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و پراکسیداسیون لیپید و کاهش محتوای کارتنوئیدها در ژنوتیپ های گندم و تریتیکاله شد. رابطه منفی و معنی داری (r=-0.54*) بین کاهش عملکرد دانه ناشی از شوری و محتوای کاروتنوئید در شرایط تنش شوری وجود داشت. در هر دو شرایط محیطی همبستگی منفی و معنی داری بین عملکرد دانه و پراکسیداسیون لیپید (در هر دو شرایط محیطی**r=-0.61) مشاهده شد. مقایسات متعامد نشان دهنده فعالیت بالاتر آنزیم های آنتی اکسیدان و پراکسیداسیون لیپید کمتر در تریتیکاله نسبت به گندم بود که احتمالا مرتبط با تحمل به شوری بالاتر تریتیکاله بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ارزانی، احمد، و صالحی، مریم. (1391). بررسی فعالیت آنتی اکسیدان ها و تنش اکسیداتیو ناشی از شوری در لاین های تریتیکاله و گندم در شرایط مزرعه. فرآیند و کارکرد گیاهی، 1(2)، 39-50. SID. https://sid.ir/paper/234325/fa

    Vancouver: کپی

    ارزانی احمد، صالحی مریم. بررسی فعالیت آنتی اکسیدان ها و تنش اکسیداتیو ناشی از شوری در لاین های تریتیکاله و گندم در شرایط مزرعه. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1391؛1(2):39-50. Available from: https://sid.ir/paper/234325/fa

    IEEE: کپی

    احمد ارزانی، و مریم صالحی، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدان ها و تنش اکسیداتیو ناشی از شوری در لاین های تریتیکاله و گندم در شرایط مزرعه،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 1، no. 2، pp. 39–50، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234325/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button