مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

812
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی دو گونه گیاه بادرشبو

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 7

چکیده

 در تحقیق حاضر میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی دو گونه رایج از گیاه بادرشبو در ایران, اندازه گیری شد. هم چنین خاصیت آنتی اکسیدانتی عصاره های هگزانی, اتیل استاتی و متانولی آن ها برای اولین بار مورد ارزیابی قرار گرفته است. بادرشبو یا Dracocephalum از خانواده Lamiaceae جزء گیاهان معطر و دارویی است که کاربرد سنتی فراوانی دارد. این گیاه را التیام بخش زخم می دانند و از عرق بادرشبو به عنوان تقویت کننده قلب و آرام بخش استفاده می شود. هم چنین دارای خواص اشتهاآوری, ضدمیکروبی و ضدنفخ نیز می باشد. این گیاه بیش تر در آذربایجان و شمال ایران یافت می شود. عصاره گیاهان مورد مطالعه با روش خیساندن به ترتیب در حلال های هگزان, اتیل استات و متانول به دست آمد. مقدار کل ترکیبات فنلی موجود در این عصاره ها بر اساس معادل میلی گرم گالیک اسید در هر گرم عصاره خشک و مقدار کل ترکیبات فلاونوئیدی بر اساس معادل میلی گرم کوئرستین در هر گرم عصاره خشک, محاسبه گردید. خاصیت آنتی اکسیدانتی نمونه ها نیز بر اساس توانایی مهار رادیکال های آزاد DPPH اندازه گیری شد و نتایج به شکل IC50 ارائه گردید. ماده آنتی اکسیدانت BHT به عنوان استاندارد استفاده شد. تمامی آزمایش ها در 3 تکرار انجام پذیرفت. نتایج حاصل نشان دهنده وجود ترکیبات ارزشمند دارویی و خاصیت آنتی اکسیدانتی قابل توجه عصاره های مربوطه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهادری، میربابک. (1392). بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی دو گونه گیاه بادرشبو. کاربرد شیمی در محیط زیست، 5(17)، 5-7. SID. https://sid.ir/paper/236382/fa

    Vancouver: کپی

    بهادری میربابک. بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی دو گونه گیاه بادرشبو. کاربرد شیمی در محیط زیست[Internet]. 1392؛5(17):5-7. Available from: https://sid.ir/paper/236382/fa

    IEEE: کپی

    میربابک بهادری، “بررسی فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانتی دو گونه گیاه بادرشبو،” کاربرد شیمی در محیط زیست، vol. 5، no. 17، pp. 5–7، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/236382/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button