مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شمار سلول های سوماتیک بر صفات تولیدی و برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 76

چکیده

 کاهش تولید شیر روزانه در ارتباط با افزایش شمار سلول های بدنی تا 600,000 میلی لیتر سلول با استفاده از رکوردهای ماهانه جمع آوری شده برای یک دوره 9 ساله (1381 - 1389) نخستین دوره شیردهی گاوهای هلشتاین ایران در 159 گله مختلف برآورد شد. داده های مورد استفاده شامل 181226 رکورد حاصل از 21469 گاو بود. بر اساس نتایج این تحقیق, افزایش نمره سلول های بدنی از 1 تا 5 و بالاتر, متوسط شیر تولیدی روزانه را تا 1.300 کیلوگرم (0.04 تولید روزانه) کاهش و متوسط درصد چربی و پروتئین روزانه را, به ترتیب تا 0.14 و 0.08 درصد افزایش داد. در این مطالعه همچنین پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی با استفاده از یک مدل روز آزمون رگرسیون تصادفی چندصفتی برآورد شدند. وراثت پذیری های 305 روز شیردهی برای شیر تولیدی, درصد چربی و پروتئین, به ترتیب 0.40, 0.39 و 0.69 برآورد شد. وراثت پذیری های روزانه کمتر از آن برای کل دوره شیردهی (305 روز) بوده و از 0.08 تا 0.297 برای شیر تولیدی, 0.054 تا 0.123 برای درصد چربی و 0.044 تا 0.286 برای درصد پروتئین متغیر بود. حداکثر مقدار همبستگی های ژنتیکی و محیط دائمی بین درصد چربی و پروتئین مشاهده شد (>0.60).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خیرآبادی، خبات، و علیجانی، صادق. (1392). اثر شمار سلول های سوماتیک بر صفات تولیدی و برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین. تحقیقات تولیدات دامی، 2(1)، 65-76. SID. https://sid.ir/paper/237186/fa

    Vancouver: کپی

    خیرآبادی خبات، علیجانی صادق. اثر شمار سلول های سوماتیک بر صفات تولیدی و برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1392؛2(1):65-76. Available from: https://sid.ir/paper/237186/fa

    IEEE: کپی

    خبات خیرآبادی، و صادق علیجانی، “اثر شمار سلول های سوماتیک بر صفات تولیدی و برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 2، no. 1، pp. 65–76، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237186/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button