کاهش تولید شیر روزانه در ارتباط با افزایش شمار سلول های بدنی تا 600,000 میلی لیتر سلول با استفاده از رکوردهای ماهانه جمع آوری شده برای یک دوره 9 ساله (1381 - 1389) نخستین دوره شیردهی گاوهای هلشتاین ایران در 159 گله مختلف برآورد شد. داده های مورد استفاده شامل 181226 رکورد حاصل از 21469 گاو بود. بر اساس نتایج این تحقیق، افزایش نمره سلول های بدنی از 1 تا 5 و بالاتر، متوسط شیر تولیدی روزانه را تا 1.300 کیلوگرم (0.04 تولید روزانه) کاهش و متوسط درصد چربی و پروتئین روزانه را، به ترتیب تا 0.14 و 0.08 درصد افزایش داد. در این مطالعه همچنین پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی با استفاده از یک مدل روز آزمون رگرسیون تصادفی چندصفتی برآورد شدند. وراثت پذیری های 305 روز شیردهی برای شیر تولیدی، درصد چربی و پروتئین، به ترتیب 0.40، 0.39 و 0.69 برآورد شد. وراثت پذیری های روزانه کمتر از آن برای کل دوره شیردهی (305 روز) بوده و از 0.08 تا 0.297 برای شیر تولیدی، 0.054 تا 0.123 برای درصد چربی و 0.044 تا 0.286 برای درصد پروتئین متغیر بود. حداکثر مقدار همبستگی های ژنتیکی و محیط دائمی بین درصد چربی و پروتئین مشاهده شد (>0.60).