Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,910
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

732
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فسفر و نیتروژن بر رشد رویشی و تولید بنه های دختری در زعفران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 زعفران (Crocus sativus) یکی از با ارزش ترین گیاهان ادویه ای و دارویی در دنیا و به ویژه در ایران است, اما علی رغم اهمیت این گیاه استراتژیک, تحقیقات زیادی در رابطه با نقش عناصر غذایی در این گیاه انجام نشده است. لذا این تحقیق با هدف بررسی اثر سطوح مختلف فسفر و نیتروژن بر جذب عناصر نیتروژن و فسفر و تولید بنه های دختری زعفران در باغ تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار به صورت گلدانی در محیط باز اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سه سطح فسفر (صفر, 35 و 70 کیلوگرم بر هکتار) و سه سطح نیتروژن (صفر, 50 و 100 کیلوگرم بر هکتار) و دو زمان برداشت بود. پارامترهای مورد اندازه گیری در این آزمایش شامل وزن تر و خشک بنه و برگ, تعداد بنه های دختری تولید شده, میزان غلظت هر یک از عناصر فسفر و نیتروژن در بنه و برگ در هر یک از دوره های برداشت بود. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش سطح فسفر, وزن بنه های دختری زعفران افزایش و تعداد آنها کاهش یافت, اما با افزایش میزان نیتروژن وزن بنه های دختری کاهش و تعداد آنها افزایش یافت. گذشت زمان نیز باعث افزایش وزن برگ و بنه شد. میزان جذب و غلظت هر یک از عناصر فسفر و نیتروژن در برداشت دوم گیاه زعفران در بنه افزایش و در برگ کاهش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاجی، نسرین، خراسانی، رضا، آستارایی، علیرضا، و لکزیان، امیر. (1392). اثر فسفر و نیتروژن بر رشد رویشی و تولید بنه های دختری در زعفران. پژوهش های زعفران، 1(1)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/240408/fa

    Vancouver: کپی

    چاجی نسرین، خراسانی رضا، آستارایی علیرضا، لکزیان امیر. اثر فسفر و نیتروژن بر رشد رویشی و تولید بنه های دختری در زعفران. پژوهش های زعفران[Internet]. 1392؛1(1):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/240408/fa

    IEEE: کپی

    نسرین چاجی، رضا خراسانی، علیرضا آستارایی، و امیر لکزیان، “اثر فسفر و نیتروژن بر رشد رویشی و تولید بنه های دختری در زعفران،” پژوهش های زعفران، vol. 1، no. 1، pp. 1–12، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240408/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا