Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,033
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب اسیدهای چرب بافت فیل ماهی (Huso huso) جوان پرورشی تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره زنجبیل (Zingiber officinale)

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

 هدف از انجام این تحقیق بررسی ترکیب بیوشیمیایی لاشه فیل ماهی (Huso huso) جوان پرورشی تغذیه شده با عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بود. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 15±0.8 گرم به روش خوراکی و با سطوح 0.5% و 1% عصاره هیدروالکلی زنجبیل به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نمونه برداری در انتهای دوره پرورش از بافت بدن صورت گرفت و شناسایی اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگراف انجام شد. نتایج نشان داد در محتوای اسیدهای چرب اشباع (SSFA) تفاوت معنی داری بین ماهیان تغذیه شده با عصاره زنجبیل و گروه شاهد مشاهده نشد. در میزان اسیدهای چرب تک زنجیره غیراشباع (SMUFA) تفاوت معنی داری بین تیمار بدست آمد (p<0.05) و بیشترین میزان در تیمار 1% تعیین گردید. بیشترین میزان اسید چرب چندغیراشباع در تیمار 0.5% عصاره زنجبیل مشاهده شد و تفاوت معنی داری با گروه شاهد داشت (p<0.05). بیشترین نسبت w-3/w-6 مربوط به تیمار 0.5% عصاره بود ولی به لحاظ آماری اختلاف معناداری بین تیمارها وجود نداشت. بیشترین شاخص PUFA/SFA بطور معنی داری در ماهیان تغذیه شده با عصاره 0.5% زنجبیل بدست آمد (p<0.05). در مجموع می توان نتیجه گیری کرد با توجه به اینکه نسبت PUFA/SFA و w-3/w-6 در ماهیان تغذیه شده با عصاره زنجبیل بهبود معنی داری یافته است لذا افزودن عصاره زنجبیل می تواند باعث افزایش ارزش غذایی پروفایل اسید چرب, تولید فیل ماهی ارگانیک و سلامت مصرف کننده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، سمانه، و اکرمی، رضا. (1394). بررسی ترکیب اسیدهای چرب بافت فیل ماهی (Huso huso) جوان پرورشی تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره زنجبیل (Zingiber officinale). علوم تکثیر و آبزی پروری، 3(6)، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/241675/fa

    Vancouver: کپی

    صفری سمانه، اکرمی رضا. بررسی ترکیب اسیدهای چرب بافت فیل ماهی (Huso huso) جوان پرورشی تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره زنجبیل (Zingiber officinale). علوم تکثیر و آبزی پروری[Internet]. 1394؛3(6):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/241675/fa

    IEEE: کپی

    سمانه صفری، و رضا اکرمی، “بررسی ترکیب اسیدهای چرب بافت فیل ماهی (Huso huso) جوان پرورشی تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره زنجبیل (Zingiber officinale)،” علوم تکثیر و آبزی پروری، vol. 3، no. 6، pp. 49–56، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241675/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا