مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,330
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) وحشی با نوع پرورشی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 85

چکیده

 مطالعه حاضر به مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso) وحشی با نوع پرورشی را بررسی نموده است. تعداد چهار عدد فیل ماهی سه ساله پرورشی با میانگین وزنی 7.0±0.4 کیلوگرم و چهار عدد فیل ماهی سه ساله وحشی با میانگین وزنی مشابه بدین منظور تهیه و 1.5 کیلوگرم از عضله پشتی هر یک از ماهیان جدا شد. عضله های حاصله پس از چرخ شدن برای اندازه گیری میزان رطوبت, پروتئین, چربی و خاکستر با سه تکرار برای هر ماهی استفاده گردید. همچنین چربی نمونه آزمایشی پس از استخراج و استری شدن برای شناسایی ترکیب اسیدهای چرب عضله ماهیان آزمایشی به کاربرده شد. مقایسه بین داده های فیل ماهیان وحشی و پرورشی با کمک آزمون t-test در سطح معنی داری 5 درصد انجام گرفت. بر اساس نتایج تفاوت معنی داری در میزان پروتئین و خاکستر عضله فیل ماهی وحشی و پرورشی مشاهده نشد (P>0.05). این در حالی است که میزان رطوبت و چربی عضله فیل ماهی پرورشی به ترتیب با مقادیر 71.52±8.13 درصد وزن تر و 5.25±0.10 درصد وزن خشک بیشتر و کمتر از عضله فیل ماهی وحشی بود (P<0.05). همچنین میزان اسیدهای چرب پالمیتیک, اسید میرستیک و اسید دوکوزاپنتانوئیک عضله فیل ماهی پرورشی به ترتیب با مقادیر 67.23±0.20, 0.50±0.12 و 1.39±0.64 درصد از کل اسیدهای چرب به شکل معنی داری بیش از عضله فیل ماهی وحشی بود, در حالی که مقدار اسید اروسیک و اسید بهنیک به ترتیب با مقادیر 0.85±0.13 و 0.90±0.15 درصد از کل اسیدهای چرب در عضله فیل ماهی وحشی به شکل معنی داری بالاتر از عضله فیل ماهی پرورشی ثبت گردید (P<0.05). تفاوت معنی دار در میزان سایر اسیدهای چرب عضله فیل ماهیان وحشی و پرورشی مشاهده نگردید (P>0.05). یافته های پژوهش حاضر نشان داد که عضله فیل ماهی پرورشی ارزش غذایی مشابه و در مواردی بالاتر از عضله فیل ماهی وحشی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالوند، فاطمه، رجبی اسلامی، هومن، و احمدی، محمدرضا. (1395). مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) وحشی با نوع پرورشی. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 8(32)، 73-85. SID. https://sid.ir/paper/174574/fa

    Vancouver: کپی

    جلالوند فاطمه، رجبی اسلامی هومن، احمدی محمدرضا. مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) وحشی با نوع پرورشی. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1395؛8(32):73-85. Available from: https://sid.ir/paper/174574/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه جلالوند، هومن رجبی اسلامی، و محمدرضا احمدی، “مقایسه ترکیبات شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب عضله فیل ماهی (Huso huso Linnaeus, 1758) وحشی با نوع پرورشی،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 8، no. 32، pp. 73–85، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174574/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا