مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

885
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مکمل غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت های ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 110

کلیدواژه

کپورمعمولی (Cyprinus carpio)Q2

چکیده

 ترکیبات آنتی اکسیدانی جیره ی غذایی نقش مهمی در حفاظت از آسیب اکسیداتیو ایفا می کنند و همچنین به سلامت ماهی و کیفیت گوشت آن کمک می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر بتاکاروتن جیره ی غذایی بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت های مختلف ماهی کپور معمولی می باشد. تعداد 70 ماهی کپور (60±10 گرم) تهیه و بعد از ضدعفونی به طور تصادفی به 2 گروه 35 تایی تقسیم شد. گروه 1 به عنوان شاهد جیره ی پایه را دریافت کرد. در غذای گروه 2, بتاکاروتن به میزان 100 میلی گرم در هر کیلوگرم جیره طی مدت 6 هفته افزوده شد. بر اساس نتایج به دستامده, بتاکاروتن به طور معنی داری (P<0.05) باعث کاهش مالون دی الدهید(MDA)  در بافت های عضله و کبد در مقایسه با گروه کنترل گردید ولی تاثیر معنی داری بر میزان MDA در بافت های آبشش و کلیه نداشت. علاوه بر این بتاکاروتن باعث کاهش معنی دار میزان گروه های کربونیل پروتئین ها در بافت های کبد, عضله و آبشش گردید. میزان قدرت آنتی اکسیدانت/قدرت احیای آهن (FRAP) در بافت های مورد آزمایش افزایش غیرمعنی دار داشت. مطالعه ی حاضر نشان می دهد بتاکاروتن به عنوان یک آنتی اکسیدانت طبیعی تا حدودی در بهبود وضعیت اکسیداتیو از طریق کاهش اکسیداسیون لیپیدها و پروتئین ها در برخی از بافت های ماهی کپور تاثیرگذار بوده است و کاربرد آن به عنوان مکمل غذایی در جیره ی ماهیان پرورشی می تواند در جهت بهبود وضعیت سلامت و نیز از جهت حفظ کیفیت محصولات مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محبی مقدم، منصوره، باغشنی، حسن، و شاهسونی، داور. (1395). تاثیر مکمل غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت های ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 10(4)، 103-110. SID. https://sid.ir/paper/241945/fa

    Vancouver: کپی

    محبی مقدم منصوره، باغشنی حسن، شاهسونی داور. تاثیر مکمل غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت های ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1395؛10(4):103-110. Available from: https://sid.ir/paper/241945/fa

    IEEE: کپی

    منصوره محبی مقدم، حسن باغشنی، و داور شاهسونی، “تاثیر مکمل غذایی بتاکاروتن بر برخی بیومارکرهای وضعیت اکسیداتیو در بافت های ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 10، no. 4، pp. 103–110، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241945/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button