Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,268
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اولویت بندی منافع و محدودیت های کشت توام برنج و ماهی به روش فازی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 82

چکیده

 به منظور اولویت بندی منافع و محدودیت های کشت توام برنج و ماهی, مطالعه ای به روش پیمایش توصیفی در سال 1391 در استان گیلان انجام شد. جامعه آماری این تحقیق, کارشناسان اداره کل شیلات و جهاد کشاورزی استان گیلان بودند. حجم نمونه این تحقیق را 110 نفر از کارشناسان خبره (55 نفر از بخش شیلات و 55 نفر از بخش کشاورزی و زراعت) تشکیل دادند. جهت تحلیل و اولویت بندی گویه ها از روش غربال سازی اعداد فازی مثلثی استفاده شد. نتایج نشان داد که دسترسی بیشتر روستاییان به گوشت سفید از طریق تولید ماهی, استفاده بهینه و دو منظوره از اراضی برنج کاری, کاهش آلودگی و پایداری محیط زیست به واسطه کاهش مصرف نهاده های شیمیایی, تولید ماهی به عنوان یک محصول مضاعف و افزایش درآمد شالیکاران, استفاده دو منظوره از منابع آب آبیاری, افزایش حاصلخیزی خاک مزارع برنج توسط ماهی, کنترل بیولوژیکی علف های هرز و آفات از مهمترین منافع کشت توام برنج و ماهی در استان گیلان بودند. در ادامه محدودیت هایی همچون کم بودن کارشناسان ترویجی در مناطق روستایی, مسایل و مشکلات اقتصادی و عدم وجود تسهیلات کافی, پایین بودن دانش و تخصص, عدم وجود بیمه, وجود حیوانات شکارچی, کمبود اکسیژن در مزارع برنج, تلفات ماهی در مزارع برنج و مشکلات کم آبی و کیفیت نامناسب آب در اولویت قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نورحسینی، سیدعلی، الهیاری، محمدصادق، و باقرزاده، فروزان. (1393). اولویت بندی منافع و محدودیت های کشت توام برنج و ماهی به روش فازی. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 8(1)، 73-82. SID. https://sid.ir/paper/241965/fa

    Vancouver: کپی

    نورحسینی سیدعلی، الهیاری محمدصادق، باقرزاده فروزان. اولویت بندی منافع و محدودیت های کشت توام برنج و ماهی به روش فازی. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1393؛8(1):73-82. Available from: https://sid.ir/paper/241965/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی نورحسینی، محمدصادق الهیاری، و فروزان باقرزاده، “اولویت بندی منافع و محدودیت های کشت توام برنج و ماهی به روش فازی،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 8، no. 1، pp. 73–82، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241965/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا