مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,224
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مقادیر مختلف زیست یار حیاتی باکتوسل (Bactocell) در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر فاکتورهای رشد و فلورباکتریایی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 پروبیوتیک ها مکمل های میکروبی هستند که با بهبود تعادل جمعیت میکروبی روده میزبان به آن سود می رسانند. پروبیوتیک باکتوسل حاوی یکی از انواع باکتری های اسید لاکتیک بنام Pedicoccus acidlactici می باشد. به همین دلیل در این تحقیق اثر این زیست یار حیاتی بر فاکتورهای رشد, و فلور باکتریایی روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور در سه تیمار (100, 200, 300 گرم پروبیوتیک به ازاء هر تن غذا) و یک شاهد آزمایش ها انجام پذیرفت. به طوری که 3600 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 3.5 تا 4 گرم در 12 حوضچه بتونی رهاسازی و به مدت 2 ماه پرورش داده شدند. پس از اتمام دوره با توجه به بیومتری های انجام گرفته و فرمول های مختلف رشد و تغذیه مشخص شده که اگرچه بین تیمارها اختلاف معنی داری از لحاظ فاکتورهای مختلف وجود ندارند, اما بیش ترین افزایش طول (21.17 سانتی متر) و وزن (48.9 گرم) مربوط به تیمار 300 گرم به ازاء هر تن غذا بوده است و تیمار شاهد دارای کمترین مقادیر بوده است. همچنین بالاترین میزان توتال کانت باکتری های اسید لاکتیک (پروبیوتیک) روده ماهیان قزل آلادر تیمار 3 (300 گرم به ازاء هر تن غذا) (36366.67 CFU/g) به دست آمد, در حالی که کم ترین مقدار مربوط به تیمار شاهد (6000CFU/g) بود. همچنین مقادیر توتال کانت باکتری های اسید لاکتیک در غذاهای تحت تیمار در روز اول و هفتم نشان داد که تیمار 3 دارای بیش ترین مقدار (به ترتیب75334CFU/g و 326667CFU/g) و تیمار شاهد (به مقدار صفر) کم ترین میزان را به خود اختصاص داده بود. بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت که پروبیوتیک باکتوسل با دوز 300 گرم به ازاء هر تن غذا می تواند در افزایش وزن ماهی قزل آلا رنگین کمان موثر باشد. ضمن اینکه طبق این بررسی در غذا و روده ماهیان قزل آلای تحت تیمار نشان داد که مقدار 300 گرم به ازاء هر تن غذا بهترین اثر را در بهبود فلور باکتریایی داشته و به عنوان دوز مناسب پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مدبری، عظیم، آذری تاکامی، قباد، بهمنش، شهرام، و خارا، حسین. (1392). تاثیر مقادیر مختلف زیست یار حیاتی باکتوسل (Bactocell) در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر فاکتورهای رشد و فلورباکتریایی. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 7(4)، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/242004/fa

Vancouver: کپی

مدبری عظیم، آذری تاکامی قباد، بهمنش شهرام، خارا حسین. تاثیر مقادیر مختلف زیست یار حیاتی باکتوسل (Bactocell) در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر فاکتورهای رشد و فلورباکتریایی. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1392؛7(4):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/242004/fa

IEEE: کپی

عظیم مدبری، قباد آذری تاکامی، شهرام بهمنش، و حسین خارا، “تاثیر مقادیر مختلف زیست یار حیاتی باکتوسل (Bactocell) در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر فاکتورهای رشد و فلورباکتریایی،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 7، no. 4، pp. 77–87، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242004/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button