مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

879
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis مستخرج از روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر عملکرد رشد و بقاء آن

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 108

کلیدواژه

کپور معمولی (Cyprinus carpio)Q2

چکیده

 تاثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis جدا شده از روده ماهی کپور معمولی, در دو سطح با غلظت های 1×103, CFU/ml 1×106 (سلول در هر میلی لیتر) با غذا مخلوط و توسط ماهیان جوان کپور معمولی (میانگین وزنی 54.56±1 گرم) تغذیه شدند. آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار و به مدت 8 هفته صورت پذیرفت. نرخ تغذیه بر اساس 2 درصد وزن بدن و 2 بار در روز انجام شد. تعیین میزان طول و وزن ماهیان هر 14 روز یک بار انجام گرفت. در پایان آزمایش, در گروه ماهیانی که پروبیوتیک دریافت کرده بودند, شاخص های رشد و راندمان غذایی آن ها مانند افزایش وزن, نرخ رشد ویژه, کارآیی پروتئین, ضریب تبدیل غذا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آن ها فاقد پروبیوتیک بودند نشان دادند (P<0.05). بهترین میزان شاخص های فوق در تیمار دریافت کننده 106×1 CFU/ml در هر کیلوگرم غذای خشک به دست آمد. تنها در بررسی شاخص احشائی, تفاوت معنی داری بین تیمار CFU/ml 103×1 در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (P<0.05). بالاترین میزان بازماندگی ماهیان جوان در تیمار CFU/ml 103×1 در مقایسه با شاهد مشاهده گردید که این اختلاف معنی دار بود (P<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد اضافه کردن پروبیوتیک Bacillus subtilis به جیره ماهیان جوان کپورمعمولی به میزان 106×1 CFU/ml در هر کیلوگرم جیره اثرات مثبتی بر پارامترهای رشد و شاخص های تغذیه ای دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کلیائی، زهرا، آبرومند، علی، و ضیایی نژاد، سعید. (1395). تاثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis مستخرج از روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر عملکرد رشد و بقاء آن. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 10(2)، 99-108. SID. https://sid.ir/paper/242185/fa

    Vancouver: کپی

    کلیائی زهرا، آبرومند علی، ضیایی نژاد سعید. تاثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis مستخرج از روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر عملکرد رشد و بقاء آن. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1395؛10(2):99-108. Available from: https://sid.ir/paper/242185/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کلیائی، علی آبرومند، و سعید ضیایی نژاد، “تاثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis مستخرج از روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر عملکرد رشد و بقاء آن،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 10، no. 2، pp. 99–108، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242185/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا