Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,413
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

351
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات پروبیوتیک باکتوسل و پری بیوتیک مانان اولیگوساکارید بر رشد و ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 382

چکیده

 زمینه مطالعه: افزایش جمعیت و تامین غذا یکی از بزرگ ترین مشکلات جهان بوده و در این راستا پرورش آبزیان نقش مهمی را در تولید و تامین غـذای مـورد نیـاز انسـان ایفـا مـی کند.هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر استفاده خوراکی پروبیوتیک تجاری باکتوسل و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بر رشد و برخی از پارامترهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود.روش کار: برای این منظور 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان (10±2g) در شش گروه هر کدام با سه تکرار بصورت تصادفی تقسیم شدند. ماهیان گروه اول (شاهد) فقط با غذای تجاری, گروه دوم پروبیوتیک (100mg/k) گروه سوم پری بیوتیک (2.5g/k), گروه چهارم پری بیوتیک (5g/k), گروه پنجم (پروبیوتیک 100mg و پری بیوتیک 205g/k) و گروه ششم (پروبیوتیک 100mg و پری بیوتیک (5k/g به مدت 45 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. سپس کلیه تیمارها به مدت 15 روز غذای معمولی (فاقد پروبیوتیک و پری بیوتیک) را دریافت کردند. بررسی شاخص های رشد در روزهای صفر و 60 و خونگیری و تهیه سرم برای آزمایش های ایمنی شناسی (فعالیت لیزوزیم, میزان آنتی بادی کل و فعالیت سیستم کمپلمان سرم) در روزهای صفر, 15, 30, 45 و 60 انجام شد.نتایج: تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک و پری بیوتیک دارای شاخص های رشد (درصد افزایش وزن, ضریب تبدیل غذایی, شاخص وضعیت و نرخ رشد ویژه) بهتری در مقایسه با ماهیان شاهد بودند. همچنین نتایج نشان داد که شاخص های ایمنی در تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک و پری بیوتیک به صورت توام نسبت به سایر گروه ها, به صورت معنی داری بیش تر بودند.نتیجه گیری نهایی: استفاده از پروبیوتیک باکتوسل و پری بیوتیک مانان باعث بهبود رشد و پاسخ ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جنابی حق پرست، رضوانه، مشکینی، سعید، و توکمه چی، امیر. (1393). اثرات پروبیوتیک باکتوسل و پری بیوتیک مانان اولیگوساکارید بر رشد و ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 69(4)، 375-382. SID. https://sid.ir/paper/34874/fa

    Vancouver: کپی

    جنابی حق پرست رضوانه، مشکینی سعید، توکمه چی امیر. اثرات پروبیوتیک باکتوسل و پری بیوتیک مانان اولیگوساکارید بر رشد و ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1393؛69(4):375-382. Available from: https://sid.ir/paper/34874/fa

    IEEE: کپی

    رضوانه جنابی حق پرست، سعید مشکینی، و امیر توکمه چی، “اثرات پروبیوتیک باکتوسل و پری بیوتیک مانان اولیگوساکارید بر رشد و ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 69، no. 4، pp. 375–382، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا