مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج و بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری هایAeromonas hydrophila و luteus Micrococcus

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 63

چکیده

 افزایش روزافزون سویه های مقاوم به دارو در بین میکروارگانیسم ها, یافتن ترکیبات طبیعی با ویژگی ضدمیکروبی و اثرات جانبی اندک را اجتناب ناپذیر کرده است. ریزجلبک ها منابع غنی از متابولیت های فعال طبیعی می باشند که می توانند در این زمینه در صنعت داروسازی استفاده شوند. در این مطالعه سویه ریزجلبک Chlorella vulgaris از موسسه تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری تهیه شد. فعالیت ضدباکتری عصاره های هگزانی و اتری علیه باکتری گرم مثبتluteus Micrococcus و باکتری گرم منفی Aeromonas hydrophila ارزیابی شد. برای این منظور جلبک به طور خالص کشت داده شده و پس از تامین حجم مناسب طبق روش Channell و همکاران عصاره ی هگزانی و اتری آن استخراج گردید. ارزیابی خاصیت آنتی باکتریال به روش چاهک انتشار انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره های هگزانی و اتری جلبک C. vulgaris دارای خاصیت مهار کنندگی علیه باکتری M. luteus و A. hydrophila می باشد. قطر هاله عدم رشد عصاره هگزانی علیه باکتری های M. luteus و A. hydrophila به ترتیب در دامنه 6/11-3/9 و 11-6/ 9 میلی متر و عصاره اتری 3/20-25و 16-6/7 میلی متر بود. ترکیبات عصاره های دی اتیل اتر و هگزانی توسط کروماتوگرافی جرمی استخراج شد. بخش اصلی ترکیبات در عصاره اتری, کتون, استر, هیدروکربن, سیلوکسان, سایلیل, ترپن و هیدروسایلیل استر و در عصاره هگزانی استر, هیدروکربن, سیلوکسان, سایلیل و هیدروسایلیل استر می باشند. عصاره اتری اثر مهار کنندگی بیشتری نسبت به عصاره هگزانی داشت و می تواند به عنوان حلال مناسب جهت استخراج ترکیبات ضدمیکروبی بشمار آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبانزاد، زهرا، ایمان پورنمین، جاوید، و رمضان پور، زهره. (1398). استخراج و بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری هایAeromonas hydrophila و luteus Micrococcus. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 13(3 )، 55-63. SID. https://sid.ir/paper/242033/fa

    Vancouver: کپی

    شعبانزاد زهرا، ایمان پورنمین جاوید، رمضان پور زهره. استخراج و بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری هایAeromonas hydrophila و luteus Micrococcus. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1398؛13(3 ):55-63. Available from: https://sid.ir/paper/242033/fa

    IEEE: کپی

    زهرا شعبانزاد، جاوید ایمان پورنمین، و زهره رمضان پور، “استخراج و بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری هایAeromonas hydrophila و luteus Micrococcus،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 13، no. 3 ، pp. 55–63، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242033/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button