مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری های بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 134

چکیده

 مقدمه: با توجه به افزایش روزافزون سویه های مقاوم به دارو در میان انواع میکروارگانیسم ها, یافتن ترکیبات ضدمیکروبی از مواد طبیعی که آثار جانبی کمتری داشته باشند, از دیرباز مورد توجه پژوهشگران بوده است.ریزجلبک ها منابع غنی از متابولیت های فعال طبیعی هستند که می توانند در این زمینه در صنعت داروسازی استفاده شوند.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی سویه ریزجلبک Chlorella vulgaris از مجموعه ریزجلبک های انسیتو ماهیان خاویاری تهیه شد. فعالیت ضدباکتری عصاره های هگزانی و اتری علیه باکتری گرم مثبت Bacillus subtilis و باکتری گرم منفی Aeromonas hydrophila ارزیابی شد. جلبک موردبررسی به طور خالص کشت داده شد و پس از تامین حجم مناسب جلبک با استفاده از روش کانل و همکاران, عصاره هگزانی و اتری آن استخراج شد. ارزیابی خاصیت آنتی باکتریال با استفاده از روش چاهک انجام شد.نتایج: نتایج نشان داد که عصاره های هگزانی و اتری جلبک C. vulgaris خاصیت مهارکنندگی علیه باکتری B. subtilis و A. hydrophila دارد. هاله عدم رشد مشاهده شده عصاره هگزانی علیه باکتری های B. subtilis و A. hydrophila به ترتیب در دامنه 15.6-11, 11- 9.6 میلی متر و هاله عدم رشد مشاهده شده عصاره اتری به ترتیب در دامنه 18.6-12, 16-7.6 میلی متر بود. ترکیبات عصاره های دی اتیل اتر و هگزان توسط کروماتوگرافی جرمی حجمی بررسی شد و مشاهده شدکه بخش اصلی این ترکیبات در عصاره اتری: کتون, استر, هیدروکربن, سیلوکسان, سایلیل, ترپن و هیدروسایلیل استر و در عصاره هگزانی: استر, هیدروکربن, سیلوکسان, سایلیل و هیدروسایلیل استر هستند.بحث و نتیجه گیری: در این بررسی عصاره اتری اثر مهارکنندگی بیشتری در مقایسه با عصاره هگزانی نشان داد, بنابراین می تواند به عنوان حلال مناسب جهت استخراج ترکیبات ضدمیکروبی به شمار آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبانزاد، زهرا، ایمانپورنمین، جاوید، و رمضانپور، زهره. (1396). بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری های بیماری زا. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 6(21 )، 123-134. SID. https://sid.ir/paper/507888/fa

    Vancouver: کپی

    شعبانزاد زهرا، ایمانپورنمین جاوید، رمضانپور زهره. بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری های بیماری زا. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1396؛6(21 ):123-134. Available from: https://sid.ir/paper/507888/fa

    IEEE: کپی

    زهرا شعبانزاد، جاوید ایمانپورنمین، و زهره رمضانپور، “بررسی فعالیت ضدباکتری عصاره های اتری و هگزانی ریزجلبک Chlorella vulgaris در شرایط آزمایشگاهی بر باکتری های بیماری زا،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 6، no. 21 ، pp. 123–134، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/507888/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button