مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره سیانوباکتری های چشمه آب گرم گنو بر رشد، بازماندگی و ریخت شناسی بافت آبشش ماهی آفانیوس Aphanius dispar در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 61

چکیده

 در تحقیق حاضر تاثیر عصاره سیانوباکتری های چشمه آب گرم گنو بر رشد, بازماندگی و وضعیت ریختی بافت آبشش ماهی آفانیوس (Aphanius dispar) در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی بررسی شد. به این منظور 228 عدد ماهی به چهار تیمار شامل تیمار کنترل (دمای 25oC) تیمار حرارت (دمای 37-40oC), تیمار کنترل- سیانوباکتری و تیمار حرارت- سیانوباکتری تقسیم شدند. در پایان آزمایش در روز 44, فاکتورهای رشد شامل ضریب رشد ویژه (SGR), وزن به دست آمده (WG) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در ماهیان گروه کنترل و کنترل- سیانوباکتری به طور قابل ملاحظه و معنی داری بیشتر از تیمار حرارت و حرارت- سیانوباکتری بود (P<0.05). میزان بازماندگی ماهیان در تیمارهای کنترل و کنترل- سیانوباکتری در پایان آزمایش 100 درصد بود, در حالیکه در تیمارهای حرارت و حرارت- سیانوباکتری بقای ماهیان به طور معنی داری کاهش پیدا کرد (P<0.05). ماهیان نگهداری شده در دمای 37-40oC تغییراتی در بافت آبشش شامل پرخونی و کوتاه شدن رشته های ثانویه را نسبت به گروه کنترل نشان دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که در شرایط دمایی مشابه با چشمه آب گرم, عصاره سیانوباکتری های چشمه آب گرم گنو باعث کاهش عملکرد فیزیولوژیک ماهیان شده و نتوانسته تحمل استرس حرارتی را در ماهی آفانیوس افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوری سیبنی، اعظم، اکبرزاده، آرش، نوری، احمد، پرتو، پریا، اسدی، محمد، راضی، علیرضا، مهدی پور، مهدی، و یوسف زادی، مرتضی. (1394). تاثیر عصاره سیانوباکتری های چشمه آب گرم گنو بر رشد, بازماندگی و ریخت شناسی بافت آبشش ماهی آفانیوس Aphanius dispar در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی. بوم شناسی آبزیان، 4(4)، 53-61. SID. https://sid.ir/paper/242930/fa

    Vancouver: کپی

    نوری سیبنی اعظم، اکبرزاده آرش، نوری احمد، پرتو پریا، اسدی محمد، راضی علیرضا، مهدی پور مهدی، یوسف زادی مرتضی. تاثیر عصاره سیانوباکتری های چشمه آب گرم گنو بر رشد, بازماندگی و ریخت شناسی بافت آبشش ماهی آفانیوس Aphanius dispar در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی. بوم شناسی آبزیان[Internet]. 1394؛4(4):53-61. Available from: https://sid.ir/paper/242930/fa

    IEEE: کپی

    اعظم نوری سیبنی، آرش اکبرزاده، احمد نوری، پریا پرتو، محمد اسدی، علیرضا راضی، مهدی مهدی پور، و مرتضی یوسف زادی، “تاثیر عصاره سیانوباکتری های چشمه آب گرم گنو بر رشد, بازماندگی و ریخت شناسی بافت آبشش ماهی آفانیوس Aphanius dispar در شرایط دمایی نرمال و استرس بلندمدت حرارتی،” بوم شناسی آبزیان، vol. 4، no. 4، pp. 53–61، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242930/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button