Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

507
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خاموشی حدنصاب حسگری باکتری ها توسط عصاره ی گیاهان و تأثیر آن بر بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 70

چکیده

 باکتری ها از یک مکانیسم مولکولی پیشرفته به نام حدنصاب حسگری یا quorum sensing برای تنظیم بیان ژن ها و برنامه ریزی فعالیت های اجتماعی در جمعیت استفاده می کنند. این پدیده همراه با تولید مولکول های کوچک پیام رسان مانند اسیل هموسرین لاکتون است و فرآیندهای بیولوژیک بسیار مهمی از جمله تولید بیوفیلم, آنتی بیوتیک و فاکتورهای بیماری زایی را تنظیم می کند. بعضی گیاهان به دلیل ارتباط طولانی مدت با باکتری ها قادر به تولید ترکیباتی هستند که فعالیت های وابسته به حدنصاب حسگری باکتری ها را سرکوب می کنند. در این پژوهش فعالیت مختل کنندگی سیستم حدنصاب حسگری در عصاره ی متانولی 25 گونه گیاهی با استفاده از باکتری گزارش گر Chromobacterium violaceum CV026 در حضور پنج میلی گرم در لیتر مولکول سیگنال C6-AHL در محیط کشت لوریا برتانی ردیابی شد. نتایج نشان داد عصاره های گیاهان گشنیز Coriandrum sativum, شیرین بیان Glycyrrhiza glabra, منداب Eruca sativa, ختمی Althea officinalis و کرفس کوهی Kelussia odoratissima, تولید رنگ دانه ویولاسئین در باکتری C. violaceum CV026 را سرکوب کرده و باعث تشکیل پرگنه های روشن باکتری گزارش گر در اطراف چاهک عصاره ها شدند. عصاره های کرفس کوهی و منداب با اثر تخریبی در فعالیت پروتئین های LuxI و LuxR باکتری گزارش گر, بیشترین تأثیر را در سرکوب حدنصاب حسگری داشتند. در این پژوهش غده های ضدعفونی شده سیب زمینی با سوسپانسیون cfu/ml 106 باکتریPectobacterium carotovorum و عصاره های گیاهی تلقیح و به مدت 72 ساعت در دمای 30 درجه ی سلسیوس و رطوبت نسبی 80 درصد قرار داده شدند. نتایج نشان داد غده های تیمار شده با عصاره ی گیاهان شیرین بیان و منداب کاهش شدید علائم پوسیدگی نرم (بیش از 60 درصد) را نشان دادند. این گیاهان حاوی ترکیباتی هستند که با اختلال در حدنصاب حسگری, تولید آنزیم های پکتینولیتیک را در باکتری پکتوباکتریوم مختل می کنند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، اسماعیل. (1396). خاموشی حدنصاب حسگری باکتری ها توسط عصاره ی گیاهان و تأثیر آن بر بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum. مهار زیستی در گیاه پزشکی، 5(1 )، 59-70. SID. https://sid.ir/paper/242999/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی اسماعیل. خاموشی حدنصاب حسگری باکتری ها توسط عصاره ی گیاهان و تأثیر آن بر بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum. مهار زیستی در گیاه پزشکی[Internet]. 1396؛5(1 ):59-70. Available from: https://sid.ir/paper/242999/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل محمودی، “خاموشی حدنصاب حسگری باکتری ها توسط عصاره ی گیاهان و تأثیر آن بر بیماری زایی باکتری Pectobacterium carotovorum،” مهار زیستی در گیاه پزشکی، vol. 5، no. 1 ، pp. 59–70، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242999/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا