مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کمی و کیفی فعالیت ضدباکتریایی اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی علیه لیستریا مونوسیتوژنز

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 55

چکیده

 اهداف: اسانس های گیاهی, کمپلکسی از ترکیبات فرار به دست آمده از بخش های مختلف گیاهان هستند. اسانس دارچین (Cinnamomum zeylanicum) به عنوان منبع مناسب برای ترکیبات ضدباکتریایی شناخته شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتریایی اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی علیه دو سویه لیستریا مونوسیتوژنز بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, دو سویه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز (سویه استاندارد و سویه جداسازی شده از ماهی) مورد استفاده قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی با روش چاهک ارزیابی شد. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی با استفاده از روش ماکرودایلوشن تعیین شد. علاوه بر این, خصوصیات ضدباکتریایی اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی در یک محیط مایع بررسی شد. داده ها به کمک نرم افزار SPSS 19 و توسط آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شدند.یافته ها: میزان MIC و MBC اسانس دارچین به ترتیب 16 و بیش از 64 میکرولیتر بر میلی لیتر گزارش شد. همچنین مقادیر MIC و MBC برای نانوذرات اکسید روی به ترتیب 12.5 و 25 میلی گرم برمیلی لیتر محاسبه شد. با افزایش غلظت نانومواد و اسانس, جمعیت باکتری ها کاهش یافت (0.05>p) و در خلال دوره نگهداری در دمای سرد اختلافات قابل توجهی بین دو سویه مشاهده شد. نتیجه گیری: اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی, اثرات ضدمیکروبی قوی علیه لیستریا مونوسیتوژنز دارند, به طوری که اسانس دارچین روی لیستریا اثر باکتریواستاتیک, اما نانوذرات اکسید روی اثر باکتریوسایدی نشان می دهند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبداله زاده، اسماعیل، اجاق، سیدمهدی، حسینی، هدایت، قائمی، عزت اله، و ایراجیان، غلامرضا. (1396). ارزیابی کمی و کیفی فعالیت ضدباکتریایی اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی علیه لیستریا مونوسیتوژنز. علوم و فنون شیلات، 7(1 )، 49-55. SID. https://sid.ir/paper/246761/fa

    Vancouver: کپی

    عبداله زاده اسماعیل، اجاق سیدمهدی، حسینی هدایت، قائمی عزت اله، ایراجیان غلامرضا. ارزیابی کمی و کیفی فعالیت ضدباکتریایی اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی علیه لیستریا مونوسیتوژنز. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1396؛7(1 ):49-55. Available from: https://sid.ir/paper/246761/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل عبداله زاده، سیدمهدی اجاق، هدایت حسینی، عزت اله قائمی، و غلامرضا ایراجیان، “ارزیابی کمی و کیفی فعالیت ضدباکتریایی اسانس دارچین و نانوذرات اکسید روی علیه لیستریا مونوسیتوژنز،” علوم و فنون شیلات، vol. 7، no. 1 ، pp. 49–55، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/246761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button