مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,283
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات روش های مختلف تنک خوشه و محلول پاشی عناصر غذایی بر خصوصیات میوه خرما (Phoenix dactylifera) ارقام کبکاب و زاهدی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 به منظور ارزیابی اثرات روشهای مختلف تنک خوشه و محلول پاشی عناصر غذایی بر خصوصیات میوه خرما, دو آزمایش مزرعه ای جداگانه در شهرستان کازرون (استان فارس) انجام گردید. درختان تقریبا یکنواخت دو رقم خرما Phoenix dactylifera ارقام زاهدی و کبکاب, با گرده سازگار (رقم زاهدی) گرده افشانی شده و تیمارهای مختلف تنک خوشه چهار هفته پس از گرده افشانی انجام گردیدند. در آزمایش اول تیمارهای شاهد (بدون محلول پاشی و بدون تنک), محلول پاشی با کود کامل تجاری (غلظت 0.3 درصد, در سه مرحله در فواصل 15 روز) به تنهایی و یا در ترکیب با تیمارهای حذف خوشه (حفظ نسبت 8 برگ به یک خوشه), حذف خوشه + حذف %20 و یا %10 از تمامی رشته ها و تیمار حذف خوشه + حذف 1.3 طول تمام رشته ها از قسمت انتهای خوشه در مورد درختان رقم زاهدی انجام گردید. در آزمایش دوم تیمارهای شاهد (بدون محلول پاشی و بدون تنک), محلول پاشی با کود کامل تجاری (مشابه آزمایش اول) به تنهایی و یا در ترکیب با حذف خوشه های اضافی با رعایت نسبت 8 برگ به یک خوشه + حذف کامل %10 و یا 20 درصد رشته ها, درمورد درختان رقم کبکاب انجام گردید. در مرحله رطب, نمونه برداری انجام گردیده و خصوصیات میوه ها مانند وزن گوشت و هسته, طول و قطر میوه و هسته اندازه گیری گردید. نتایج آزمایش اول نشان داد در رقم زاهدی تیمار حفظ نسبت یک خوشه به ازای هشت برگ حذف %20 رشته ها + محلول پاشی عناصر غذایی, بطور معنی داری موجب افزایش وزن و طول میوه, وزن گوشت, وزن و طول هسته و نسبت وزن گوشت به هسته گردید. نتایج آزمایش دوم نشان داد در رقم کبکاب کاربرد حذف خوشه + حذف %10 رشته ها + محلول پاشی در مقایسه با تیمار شاهد موجب افزایش معنی دار وزن میوه و وزن گوشت, طول و قطر میوه, طول هسته و افزایش نسبت وزن گوشت به هسته و کاهش نسبت طول به قطر میوه گردید. تنک خوشه خصوصیات میوه در دو رقم کبکاب و زاهدی را تحت تاثیر قرار داد و محلول پاشی با عناصر غذایی تاثیر روش های تنک خوشه بر خصوصیات میوه را بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، مختار. (1387). اثرات روش های مختلف تنک خوشه و محلول پاشی عناصر غذایی بر خصوصیات میوه خرما (Phoenix dactylifera) ارقام کبکاب و زاهدی. مجله علمی کشاورزی، 31(2)، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/24739/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری مختار. اثرات روش های مختلف تنک خوشه و محلول پاشی عناصر غذایی بر خصوصیات میوه خرما (Phoenix dactylifera) ارقام کبکاب و زاهدی. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1387؛31(2):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/24739/fa

    IEEE: کپی

    مختار حیدری، “اثرات روش های مختلف تنک خوشه و محلول پاشی عناصر غذایی بر خصوصیات میوه خرما (Phoenix dactylifera) ارقام کبکاب و زاهدی،” مجله علمی کشاورزی، vol. 31، no. 2، pp. 15–24، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button