مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد قارچی اسانس چند گیاه دارویی در بازدارنگی از رشد قارچ های عامل بیماری پس از برداشت انگور در استان خراسان شمالی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 106

چکیده

 در این تحقیق اثر ضد قارچی اسانس 5 گیاه دارویی برازمبل, (Peroveskia abrotanoides) بادرنجبویه (Mellissa officinalis), بادرنجبویه پرپر (Dracocephalum kotschyi), کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) و مرزن جوش(Origanum vulgar)  روی رشد قارچ های عامل بیماری های پس از برداشت انگور در استان خراسان شمالی مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این تحقیق در تابستان و زمستان 1390 از تاکستان ها و سردخانه های استان خراسان شمالی نمونه برداری بر اساس علایم بیماری های پس از برداشت انجام شد و پس از کشت در شرایط آزمایشگاهی قارچ های گونه های جنس های Alternaria و Penicillium, Aspergillus, Rhizopus,Botrytis  شناسایی گردیدند. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. اسانس ها از تمام قسمت های گیاهان خشک شده دارویی تهیه شده و با توئین 80 به نسبت یک به یک رقیق شدند. نتایج مقایسه میانگین ها با آزمون دانکن نشان داد که همه اسانس ها در غلظت های 200 و 300 میکرو لیتر در 100 میلی لیتر محیط کشت اثر معنی داری در بازدارندگی از رشد همه قارچ های فوق داشتند. اسانس مرزنجوش موثرترین اثر بازدارندگی از رشد قارچ های پس از برداشت را دارا بود, بطوریکه بیشترین میانگین رشد قارچ در غلظت صفر درصد و کمترین میانگین رشد در غلظت های 200 و 300 میکرو لیتر در 100 میلی لیتر محیط کشت از اسانس مرزنجوش مشاهده شد. این در حالیست که کاکوتی کوهی در غلظت های فوق کمترین اثر بازدارندگی از رشد قارچ های موصوف را داشته است. نتایج بررسی اثر متقابل اسانس ها با گونه های قارچی نشان داد که بیشترین تاثیر بر قطر پرگنه را اسانس گیاه مرزن جوش روی قارچ های Aspergillus niger, Botrytis cinerea, Rhizopus stolonifer, Penicillium solitum, Penicillium expansum,Penicillium citrinum  وAlternaria alternate ؛ و اسانس گیاه بادرنجبویه روی قارچ  Botrytis cinereaداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربانی نسب، حجت اله، موسوی، سیداحمد، و حیدرزاده، ناهید. (1391). بررسی اثرات ضد قارچی اسانس چند گیاه دارویی در بازدارنگی از رشد قارچ های عامل بیماری پس از برداشت انگور در استان خراسان شمالی. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، 1(3)، 91-106. SID. https://sid.ir/paper/247722/fa

    Vancouver: کپی

    ربانی نسب حجت اله، موسوی سیداحمد، حیدرزاده ناهید. بررسی اثرات ضد قارچی اسانس چند گیاه دارویی در بازدارنگی از رشد قارچ های عامل بیماری پس از برداشت انگور در استان خراسان شمالی. فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی[Internet]. 1391؛1(3):91-106. Available from: https://sid.ir/paper/247722/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله ربانی نسب، سیداحمد موسوی، و ناهید حیدرزاده، “بررسی اثرات ضد قارچی اسانس چند گیاه دارویی در بازدارنگی از رشد قارچ های عامل بیماری پس از برداشت انگور در استان خراسان شمالی،” فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، vol. 1، no. 3، pp. 91–106، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247722/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button