مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,737
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

879
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی اسانس گیاه درمنه کرمانی

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 39

چکیده

اسانس های گیاهی در صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارند و دارای خواص ضدمیکروبی بر طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها می باشند. گیاه درمنه کرمانی از ارتفاعات 1800 تا 200 متری منطقه فاریاب در آذرماه 1390 جمع آوری شد. اسانس این گیاه با بازده درصد 1.76 به روش تقطیر با آب استخراج شد. اسانس حاصل با استفاده از دستگاه GC-MS مورد تجزیه قرار گرفت و 41 ترکیب در آن شناسایی شد که عمده ترین آن ها شامل: 1 و 8- سینئول (26.93 درصد), کامفور (16.97 درصد), آلفا-توجون (7.52 درصد), برنئول (7.47 درصد) و آلفا-ترپینئول (5.77 درصد) بودند. اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی این اسانس با تعیین حداقل غلظت مهاری به روش رقت آگار بررسی گردید و حداقل غلظت مهاری برای استافیلوکوکوس آرئوس (4 mg/ml), سالمونلا تیفی (32 mg/ml), ایسچرچیا کولی (32 mg/ml), کاندیدا آلبیکانس (8 mg/ml) و آسپرجیلوس نیجر (4 mg/ml) بدست آمد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اسانس این گیاه با دارا بودن درصد بالای ترکیبات ترپنوئیدی اکسیژنه (درصد 70.60) می تواند خواص ضدمیکروبی از خود نشان دهد که نتایج مطالعه ضد باکتریایی و ضد قارچی نیز این نتایج را تایید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گنجعلی، امین، و پوررمضانی هراتی، مریم. (1391). بررسی اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی اسانس گیاه درمنه کرمانی. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 7(ویژه نامه (پیاپی 28))، 32-39. SID. https://sid.ir/paper/185602/fa

    Vancouver: کپی

    گنجعلی امین، پوررمضانی هراتی مریم. بررسی اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی اسانس گیاه درمنه کرمانی. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1391؛7(ویژه نامه (پیاپی 28)):32-39. Available from: https://sid.ir/paper/185602/fa

    IEEE: کپی

    امین گنجعلی، و مریم پوررمضانی هراتی، “بررسی اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی اسانس گیاه درمنه کرمانی،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 7، no. ویژه نامه (پیاپی 28)، pp. 32–39، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185602/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا