مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های تشکیل دهنده و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره الکلی گیاه دارویی .Artemisia spicigera C. Koch از استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 در این تحقیق به منظور شناسایی مواد موثره و بررسی اثرات ضدمیکروبی گیاه Artemisia spicigera, سرشاخه های هوایی و گلدار گیاه از منطقه رینه مازندران جمع آوری شد و ضمن استخراج و بررسی کمی و کیفی اسانس, استخراج عصاره متانولی و تهیه فراکسیون های مختلف از آن صورت گرفت. پس از خشک شدن سرشاخه های سبز اسانس گیری به روش تقطیر با آب و آنالیز اسانس ها توسط دستگاه های GC و  GC/MSصورت گرفت. در آنالیز اسانس مجموعا 20 ترکیب شناسایی شد که عمده ترین آنها شامل: کامفور (39.6 درصد), 8,1-سینئول (34.3 درصد), کامفن (5.7 درصد) و بورنئول (5.2 درصد) بودند. در نهایت اثر ضد میکروبی اسانس و عصاره های متانولی, کلروفرمی, بوتانولی و آبی علیه 8 نوع باکتری گرم مثبت و گرم منفی: Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Kelebsiella penomonia, Pseudomonas aeruginosa, Escherchia coli, Yersinia entrocolitica, Micrococcus luteu Staphylococcus aureus مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه اثر ضدمیکروبی اسانس نشان داد که به جز باکتری گرم منفی Pseudomonas aeruginosa, سایر باکتری ها نسبت به اسانس گیاه با قطر هاله های عدم رشد بیش از 20 میلی متر حساسیت نشان دادند. به نحوی که میزان این اثر با اثر تتراسایکلین و اریترومایسین برابر یا بیشتر بوده است. نتایج به دست آمده از بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره و فراکسیون های آن نشان داد که هاله های عدم رشد ایجاد شده بر علیه باکتری های مذکور یکسان نبوده است. بیشترین هاله عدم رشد ناشی از عصاره متانولی بر Y. entrocolitica و S. aureus ایجاد شد. فراکسیون بوتانولی نیز اثر بازدارنگی خوبی بر روی باکتری های Y. entrocolitica, Escherchia coli و Bacillus subtilis نشان داد. بر اساس نتایج این تحقیق از اسانس و عصارهArtemisia spicigera  یا فراکسیون های خاصی از آن می توان برای درمان برخی از بیماری ها استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سفیدکن، فاطمه، طایفه هندی، المیرا، فخاری، فرزانه، و تیموری، مریم. (1392). بررسی ترکیب های تشکیل دهنده و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره الکلی گیاه دارویی .Artemisia spicigera C. Koch از استان مازندران. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 1(2 (پیاپی 2))، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/247868/fa

    Vancouver: کپی

    سفیدکن فاطمه، طایفه هندی المیرا، فخاری فرزانه، تیموری مریم. بررسی ترکیب های تشکیل دهنده و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره الکلی گیاه دارویی .Artemisia spicigera C. Koch از استان مازندران. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1392؛1(2 (پیاپی 2)):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/247868/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه سفیدکن، المیرا طایفه هندی، فرزانه فخاری، و مریم تیموری، “بررسی ترکیب های تشکیل دهنده و اثرات ضدمیکروبی اسانس و عصاره الکلی گیاه دارویی .Artemisia spicigera C. Koch از استان مازندران،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 1، no. 2 (پیاپی 2)، pp. 1–12، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button