مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,468
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه ترکیب های شیمیائی روغن اسانسی دو گونه از جنس «اسکنبیل» (.Calligonum L) منطقه آران و بیدگل

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 در این تحقیق ترکیب های شیمیایی اسانس دو گونه «اسکنبیل» (C. comosum L`Her.) و «اسکنبیل کرمانی» (C. bungei Boiss.) در منطقه آران و بیدگل مورد بررسی قرار گرفته است. این گونه ها انحصاری نواحی ماسه زارهای بیابانی بوده و در اراضی ماسه ای ریگ بلند بیابان های آران و بیدگل دارای رویشگاه های طبیعی می باشند. سرشاخه های گل دار گونه ها در بهار 1388 جمع آوری و در شرایط آزمایشگاه خشک و به روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) اسانس گیری شدند. برای شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس از دستگاه های گاز کروماتوگرافی  (GC)و گاز کروماتوگرافی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. 27 ترکیب در اسانس گیاه اسکنبیل  (C. comosum)شناسائی شد که اجزای اصلی آن, شامل: سیس-3-هگزیل بنزوات (13.73 درصد), متیل جاسمونات (12.32 درصد), ترانس, ترانس - آلفا - فارنسن (8.08 درصد), فنیل- اتیل ایزوبوتانوات (6.69 درصد) و 5-هیدروکسی-2-دسینوئیک اسیدلاکتون (5.58 درصد) بودند. 17 ترکیب شیمیائی در اسانس گیاه اسکنبیل کرمانی(C. bungei)  شناسایی شد که اجزای عمده آن به ترتیب شامل: اتیل اکتادکانوات (42.31 درصد), ترانس, ترانس - آلفا - فارنسن (10.19 درصد), لیمونن (9.79 درصد), پیپریتنون (5.34 درصد) و متیل جاسمونات (5.16 درصد) بودند. مقایسه ترکیب های ترپنی موجود در اسانس دو گونه مورد مطالعه نشان داد, درصد مونوترپن های دو گونه نسبت به سزکوئی ترپن ها بیشتر بود و بخش اعظم ترکیب های فرار اسانس دو گونه, متعلق به کتون ها, اسیدها, استرها و الکل ها بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بتولی، حسین، حقیرابراهیم آبادی، عبدالرسول، چرم زاده، مهرناز، هادی زاده هفشجانی، مجتبی، و مازوچی، اسماء. (1392). بررسی و مقایسه ترکیب های شیمیائی روغن اسانسی دو گونه از جنس «اسکنبیل» (.Calligonum L) منطقه آران و بیدگل. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 1(2 (پیاپی 2))، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/247872/fa

    Vancouver: کپی

    بتولی حسین، حقیرابراهیم آبادی عبدالرسول، چرم زاده مهرناز، هادی زاده هفشجانی مجتبی، مازوچی اسماء. بررسی و مقایسه ترکیب های شیمیائی روغن اسانسی دو گونه از جنس «اسکنبیل» (.Calligonum L) منطقه آران و بیدگل. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1392؛1(2 (پیاپی 2)):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/247872/fa

    IEEE: کپی

    حسین بتولی، عبدالرسول حقیرابراهیم آبادی، مهرناز چرم زاده، مجتبی هادی زاده هفشجانی، و اسماء مازوچی، “بررسی و مقایسه ترکیب های شیمیائی روغن اسانسی دو گونه از جنس «اسکنبیل» (.Calligonum L) منطقه آران و بیدگل،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 1، no. 2 (پیاپی 2)، pp. 13–24، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button