مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب های شیمیائی اسانس گیاه Mindium laevigatum (Vent.) Rech. f.&Schiman-Czeika در زمان های مختلف رشد در منطقه کاشان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 جنس «گل شکافته (Mindium L.)» متعلق به تیره گل استکانی (Campanulaceae), دارای گونه های بوته ای متعددی است که تاکنون بالغ بر 7 گونه از این جنس در جهان و 3 گونه از ایران گزارش شده است. در این تحقیق ترکیب های شیمیائی اسانس اندام های رویشی و زایشی گیاه «گل شکافته»Revh.f&Schiman-Czeike) Mindium Laevigatum (Vent)) واقع در دو رویشگاه رهق و شهسواران کاشان مورد بررسی قرار گرفته است. ساقه و میوه های رسیده این گیاه در بهار سال 1390 جمع آوری و در شرایط آزمایشگاه خشک شدند و به روش تقطیر و استخراج با بخار همزمان با حلال آلی (SDE) اسانس گیری شدند. برای شناسائی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس, از دستگاه های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل شده به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. تعداد 43 ترکیب شیمیایی در اسانس میوه و 34 ترکیب در اسانس ساقه های گیاه رویشگاه رهق شناسائی شدند. 42 ترکیب شیمیایی در اسانس میوه و 44 ترکیب در اسانس ساقه های گیاه رویشگاه شهسواران شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس میوه گیاه در رویشگاه منطقه رهق شامل: هنی کوزان (58.9%), پالمیتیک اسید (41.7%), پی-وینیل گوائیکول (97.4%) و دی هیدرو کاروئول (47.4%) بودند. اجزای اصلی اسانس ساقه گیاه در رویشگاه منطقه رهق شامل: پالمیتیک اسید (93.30%), لینولئیک اسید (32.10%), میرستیک اسید (97.5%) و پلارگونیک اسید (25.4%) بودند. ترکیب های عمده اسانس میوه گیاه رویشگاه منطقه شهسواران شامل: لینولئیک اسید (63.18%), پالمیتیک اسید (13.14%), هنی کوزان (47.7%) و نونادکان (52.3%) بودند. اجزای اصلی اسانس ساقه گیاه رویشگاه منطقه شهسواران شامل: پالمیتیک اسید (67.33%), لینولئیک اسید (56.6%), اتیل پالمتات (32.5%) و اوژنول (14.3%) بودند. بیشترین اجزاء تشکیل دهنده اسانس اندام های رویشی و زایشی گیاه گل شکافته موجود در دو رویشگاه, ترکیب های مومی و سنگین بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بتولی، حسین، حقیرابراهیم آبادی، عبدالرسول، موحدپور، محمدمهدی، و مازوچی، اسماء. (1393). مقایسه ترکیب های شیمیائی اسانس گیاه Mindium laevigatum (Vent.) Rech. f.&Schiman-Czeika در زمان های مختلف رشد در منطقه کاشان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 2(2 (پیاپی 6))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/247877/fa

    Vancouver: کپی

    بتولی حسین، حقیرابراهیم آبادی عبدالرسول، موحدپور محمدمهدی، مازوچی اسماء. مقایسه ترکیب های شیمیائی اسانس گیاه Mindium laevigatum (Vent.) Rech. f.&Schiman-Czeika در زمان های مختلف رشد در منطقه کاشان. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1393؛2(2 (پیاپی 6)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/247877/fa

    IEEE: کپی

    حسین بتولی، عبدالرسول حقیرابراهیم آبادی، محمدمهدی موحدپور، و اسماء مازوچی، “مقایسه ترکیب های شیمیائی اسانس گیاه Mindium laevigatum (Vent.) Rech. f.&Schiman-Czeika در زمان های مختلف رشد در منطقه کاشان،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 2، no. 2 (پیاپی 6)، pp. 1–9، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247877/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button