Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,142
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

662
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیبات موثره و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی زعفران تولید شده در شهرستان های کاشمر و مرند

صفحات

 صفحه شروع 215 | صفحه پایان 224

چکیده

 زعفران (Crocus sativus L.) محصولی ارزشمند و نیمه مقاوم به خشکی است که می تواند در شرایط بسیار متفاوت آب و هوایی مورد کشت و کار قرار گیرد. مهم ترین ترکیب های شیمیایی زعفران را کروسین و مشتق های کروستین تشکیل می دهند. زعفران موارد استفاده مختلفی دارد, از جمله در صنایع غذایی به عنوان عامل عطر و طعم و همچنین در صنایع دارویی به عنوان ضد اسپاسم, ضد نفخ, آرامبخش, ضد افسردگی و بیماریهای قلبی. در این پژوهش, نمونه های زعفران از شهرستان مرند با ارتفاع 1360 متر و کاشمر با ارتفاع 1000 متر از سطح دریا جمع آوری شدند و در شرایط مناسب و یکسان خشک گردیدند. همچنین نمونه تجاری از شرکت معروف بسته بندی زعفران در بازار نیز تهیه گردید. میزان ترکیبات موثره نمونه های زعفران شامل, کروسین, پیکروکروسین و سافرانال مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده, در نمونه های جمع آوری شده از مرند, بیشترین میزان ترکیبات کروسین و پیکروکروسین مشاهده گردید (میزان جذب به ترتیب 306 و 118). همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه های زعفران نیز به روش احیای رادیکال آزاد DPPH اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که زعفران اکوتیپ مرند میزان ترکیبات موثره و فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به اکوتیپ کاشمر دارد. بطور کلی با توجه به خشکی روزافزون و مسئله کم آبی در منطقه آذربایجان و کیفیت بالای زعفران برداشت شده از زعفران زارهای شهرستان مرند, زعفران می تواند به عنوان محصولی جهت کشت و کار وسیع در این منطقه قابل توصیه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وکیلی قرطاول، معصومه، و علیزاده سالطه، سعیده. (1395). مقایسه ترکیبات موثره و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی زعفران تولید شده در شهرستان های کاشمر و مرند. زراعت و فناوری زعفران، 4(3)، 215-224. SID. https://sid.ir/paper/247968/fa

    Vancouver: کپی

    وکیلی قرطاول معصومه، علیزاده سالطه سعیده. مقایسه ترکیبات موثره و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی زعفران تولید شده در شهرستان های کاشمر و مرند. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1395؛4(3):215-224. Available from: https://sid.ir/paper/247968/fa

    IEEE: کپی

    معصومه وکیلی قرطاول، و سعیده علیزاده سالطه، “مقایسه ترکیبات موثره و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی زعفران تولید شده در شهرستان های کاشمر و مرند،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 4، no. 3، pp. 215–224، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247968/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا