مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

641
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دو پکتین سیب یا اسید پکتیک (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) بر ترشح نیتریک اکساید در دودمان سلولهای توموری هیپوفیز موش GH3/B6

صفحات

 صفحه شروع 144 | صفحه پایان 154

کلیدواژه

پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP)Q2

چکیده

 پکتینها ترکیبات پلی ساکاریدی دیواره سلولی گیاهان می باشند که قادر به القای آپوپتوز در سلولهای توموری هستند. مطالعه حاضر اثر این مواد را بر آزادسازی نیتریک اکساید در سلولهای لاکتوتروف GH3/B6 که از سلولهای غده ای هیپوفیپز موش می باشند, مورد بررسی قرارمی دهد. تاثیر نیتریک اکساید بر سلولهای توموری به نوع سلول و غلظت آن بستگی دارد, به طوری که قادر به ایفای هر دو نقش مهاری و تسهیلی در روند آپوپتوز می باشد. در پژوهشهای انجام شده نشان دادند که آنزیم نیتریک اکساید سنتتاز, در دودمان سلولی هیپوفیز موش, GH3/B6 بیان می شود و باعث تولید نیتریک اکساید از ال- آرژنین می گردد. در این مطالعه سلولهای GH3/B6 پس از تیمار با غلظتهای مختلف اسید پکتیک یا پکتین سیب (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP), سنجش نیتریک اکساید در آنها انجام شد و سپس درصد مهار تکثیر سلولی با استفاده از تست MTT تعیین گردید. در این پژوهش, انکوباسیون سلولها با 1 mg/ml اسید پکتیک, پس از 4 ساعت, موجب افزایش 40 درصدی ترشح نیتریک اکساید نسبت به گروه شاهد می گردد, در حالی که غلظتهای مختلف پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP))) تاثیری بر ترشح نیتریک اکساید ندارد. مساله قابل ملاحظه این است که, غلظتهای 2.5 mg/ml و 5 از اسید پکتیک و 3 mg/ml و 5 از پکتین تغییر یافته مرکبات در انکوباسیون 24 و 48 ساعت, مهار تکثیر سلولها را موجب می گردند. نتیجه کلی در این مطالعه را می توان چنین بیان کرد که AP موجب آزاد سازی نیتریک اکساید از سلولهای GH3/B6 می شود. در حالی که پکتین مرکبات (MCP) فاقد این اثر می باشد, اما هر دو پکتین بر تکثیرسلولی اثر مهاری دارند بنابراین AP از راه آزادسازی نیتریک اکساید این مهار را انجام می دهد و MCP مسیر عملکردی دیگری مستقل از آزادسازی نیتریک اکساید را دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقتدری، حسن، سپهری، حوری، رضایوف، آمنه، دلفی، لادن، و دشت بزرگی، سارا. (1393). اثر دو پکتین سیب یا اسید پکتیک (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) بر ترشح نیتریک اکساید در دودمان سلولهای توموری هیپوفیز موش GH3/B6. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 27(1)، 144-154. SID. https://sid.ir/paper/248442/fa

    Vancouver: کپی

    مقتدری حسن، سپهری حوری، رضایوف آمنه، دلفی لادن، دشت بزرگی سارا. اثر دو پکتین سیب یا اسید پکتیک (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) بر ترشح نیتریک اکساید در دودمان سلولهای توموری هیپوفیز موش GH3/B6. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1393؛27(1):144-154. Available from: https://sid.ir/paper/248442/fa

    IEEE: کپی

    حسن مقتدری، حوری سپهری، آمنه رضایوف، لادن دلفی، و سارا دشت بزرگی، “اثر دو پکتین سیب یا اسید پکتیک (AP) و پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) بر ترشح نیتریک اکساید در دودمان سلولهای توموری هیپوفیز موش GH3/B6،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 27، no. 1، pp. 144–154، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248442/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button