مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر روی فعالیت آنزیم های پراکسیداز، کاتالاز و پلی فنل اکسیداز در گیاه سیب زمینی آلوده به قارچ Rhizoctonia solani

صفحات

 صفحه شروع 244 | صفحه پایان 255

چکیده

 در این تحقیق اثر سالیسیلیک اسید به منظور کاهش بیماری زایی قارچ رایزوکتونیا سولانی بر روی فعالیت آنزیم های پراکسیداز, کاتالاز و پلی فنل اکسیداز در رقم سیب زمینی آگریا در شرایط گلخانه ای بررسی گردید. دو هفته قبل از کاشت ریز غده های سیب زمینی, خاک استریل گلدان ها در قالب یک طرح کاملا تصادفی با قارچ ریزوکتونیا سولانی آلوده شدند. تیمار سالسیلیک اسید در مرحله 8-7 برگی با غلظت های صفر صفر (شاهد یا کنترل), 0.2 و 0.5 میلی مولار هر هفته (مجموعا چهار هفته) مطابق طرح آزمایش اعمال گردید. بعد از اتمام تیمار اسید سالیسیلیک, میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز, کاتالاز و پلی فنل اکسیداز در برگ تازه گیاهان سالم و آلوده سیب زمینی اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که با افزایش میزان اسید سالیسیلیک, میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز در گیاهان سیب زمینی سالم و آلوده یک روند کاهشی دارد. در صورتی که فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در این شرایط یک روند افزایشی را نشان می دهد. به نظر می رسد به علت کاهش فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز و تولید انواع اکسیژن فعال (H2O2, OH-, O2) که برای قارچ سمی است, گیاه سیب زمینی با قارچ رایزوکتونیا سولانی مقابله می کند. همچنین ممکن است به علت افزایش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز, مکانیسم های دفاعی از جمله لیگنینی شدن و ایجاد پل های عرضی هیدروکسی پرولین در دیواره سلول های ریشه باعث مقاوم سازی بافت های ریشه گیاه سیب زمینی در برابر قارچ رایزوکتونیا سولانی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هادی، محمدرضا، جعفری نیا، مجتبی، و بلالی، غلامرضا. (1395). بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر روی فعالیت آنزیم های پراکسیداز, کاتالاز و پلی فنل اکسیداز در گیاه سیب زمینی آلوده به قارچ Rhizoctonia solani. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 29(2 )، 244-255. SID. https://sid.ir/paper/248518/fa

    Vancouver: کپی

    هادی محمدرضا، جعفری نیا مجتبی، بلالی غلامرضا. بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر روی فعالیت آنزیم های پراکسیداز, کاتالاز و پلی فنل اکسیداز در گیاه سیب زمینی آلوده به قارچ Rhizoctonia solani. پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1395؛29(2 ):244-255. Available from: https://sid.ir/paper/248518/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا هادی، مجتبی جعفری نیا، و غلامرضا بلالی، “بررسی تاثیر سالیسیلیک اسید بر روی فعالیت آنزیم های پراکسیداز, کاتالاز و پلی فنل اکسیداز در گیاه سیب زمینی آلوده به قارچ Rhizoctonia solani،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 29، no. 2 ، pp. 244–255، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button