مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

733
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

406
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف سرما روی پروتئین کل، پرولین و فعالیت برخی از آنتی اکسیدانهای آنزیمی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni)

صفحات

 صفحه شروع 140 | صفحه پایان 154

چکیده

 امروزه استفاده از شیرین کننده های طبیعی به ویژه اگر افراد مبتلا به دیابت نیز بتوانند از آنها مصرف نمایند, اهمیت زیادی پیدا کرده است. استویا (Stevia rebaudiana) گیاهی بوته ای از تیره Asteraceae, به دلیل دارابودن دی ترپن گلیکوزیدهایی از جمله Stevioside و Rebaudioside و Dudoside که بیش از 300 بار از ساکارز شیرین تر هستند, از نظر اقتصادی و علمی بسیار مورد توجه است. این تحقیق, به منظور بررسی پروتئین کل, پرولین و برخی از آنتی اکسیدان های آنزیمی گیاه استویا تحت تنش سرما در قالب طرح کاملا تصادفی با دو سطح تیمار دمایی 15 و 5 درجه سانتیگراد در مقایسه به کنترل (25 درجه سانتی گراد) در سه تکرار انجام شد. نتایج به دست آمده تفاوت معنی داری را در میزان پروتئین کل, پرولین و آنتی اکسیدان های آنزیمی شامل سوپر اکسید دیس موتاز (SOD), آسکوربات پراکسیداز (APX), پراکسیداز (POD) و پلی فنل اکسیداز (PPO) تحت تنش سرما نشان ندادند. همچنین از نظر ظاهری نیز گیاهان تحت تیمار نسبت به کنترل تفاوت محسوسی نداشتند. لذا می توان گفت که تیمارهای سرمایی 15 و 5 درجه سانتی گراد در زمان کوتاه (2 ساعت), برای گیاه استویا تنش زا نبوده و این گیاه در دماهای مذکور, احتمالا از نظر فیزیولوژیکی متحمل می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمحمدیان، منصور، و انصاری پیری، زهرا. (1396). تاثیر سطوح مختلف سرما روی پروتئین کل, پرولین و فعالیت برخی از آنتی اکسیدانهای آنزیمی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni). پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 30(2 )، 140-154. SID. https://sid.ir/paper/248596/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمحمدیان منصور، انصاری پیری زهرا. تاثیر سطوح مختلف سرما روی پروتئین کل, پرولین و فعالیت برخی از آنتی اکسیدانهای آنزیمی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni). پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1396؛30(2 ):140-154. Available from: https://sid.ir/paper/248596/fa

    IEEE: کپی

    منصور افشارمحمدیان، و زهرا انصاری پیری، “تاثیر سطوح مختلف سرما روی پروتئین کل, پرولین و فعالیت برخی از آنتی اکسیدانهای آنزیمی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni)،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 30، no. 2 ، pp. 140–154، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button