مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه بهبود شاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. ) در نتیجه تجویز آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و ویتامین E خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 204

چکیده

 امروزه از گیاهان دارویی به عنوان محرک ایمنی, رشد و تقویت کننده سیستم فیزیولوژیک آبزیان استفاده می شود. در این پژوهش اثر آویشن شیرازی بر رشد و سلامت ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد 144 عدد ماهی کپور به چهار گروه تقسیم بندی و به مدت 45 روز بدین صورت تیماربندی شدند: بچه ماهیان گروه اول (کنترل) با استفاده از جیره غذایی استاندارد, گروه دوم با جیره غذایی حاوی 1% پودر آویشن شیرازی, گروه سوم با جیره حاوی میزان اضافی 100 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E و گروه چهارم از تلفیق مکمل های آویشن و ویتامین E با سطح مشابه تیمارهای قبلی تغذیه شدند. شاخص های رشد و سلامت در تمامی گروه ها در روزهای 15, 30 و 45 اندازه گیری و مقایسه شدند. نتایج نشان داد که استفاده از آویشن در جیره غذایی ماهی کپور اثر منفی نداشته و در عوض شاخص احشایی, درصد وزن به دست آمده, شاخص سیری, نرخ رشد ویژه, بازده تبدیل غذایی و بازده موثر پروتئین در گروه انفرادی آویشن اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد (P<0. 05). همچنین گروه آویشن در تمامی شاخص های مورد بررسی بهبود بیشتری نسبت به گروه ویتامین E نشان داد. در ضمن استفاده تلفیقی از آویشن شیرازی و ویتامین E نتوانست موجب رشد و بهره وری مضاعف ماهی کپور شود. به طور کلی استفاده انفرادی یک درصد آویشن شیرازی بهترین نتیجه را در این مطالعه به دنبال داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقیان، میناسادات، محیسنی، محمد، نعمت دوست حقی، بهزاد، و باقری، دارا. (1395). مقایسه بهبود شاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. ) در نتیجه تجویز آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و ویتامین E خوراکی. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، 29(2 )، 195-204. SID. https://sid.ir/paper/248737/fa

    Vancouver: کپی

    صادقیان میناسادات، محیسنی محمد، نعمت دوست حقی بهزاد، باقری دارا. مقایسه بهبود شاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. ) در نتیجه تجویز آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و ویتامین E خوراکی. پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1395؛29(2 ):195-204. Available from: https://sid.ir/paper/248737/fa

    IEEE: کپی

    میناسادات صادقیان، محمد محیسنی، بهزاد نعمت دوست حقی، و دارا باقری، “مقایسه بهبود شاخص های رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. ) در نتیجه تجویز آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) و ویتامین E خوراکی،” پژوهش های جانوری (زیست شناسی ایران)، vol. 29، no. 2 ، pp. 195–204، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248737/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button