ماهیان در هر دو محیط پرورشی و طبیعی می توانند با دوره های محرومیت غذایی یا گرسنگی مواجه شوند. مطالعه حاضر، به منظور بررسی اثر محرومیت غذایی بر شاخص های بیوشیمیایی (پروتئین کل، گلوکز، کلسترول، آسپارتات آمینو ترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز) و هماتولوژیک (هماتوکریت، هموگلوبین، حجم متوسط گلبول قرمز، هموگلوبین متوسط گلبول قرمز، شمارش گلبول سفید، شمارش گلبول قرمز و غلظت متوسط هموگلوبین گلبول های قرمز خون) ماهی شانک زرد باله در دو اندازه وزنی مختلف طراحی گردید. در این تحقیق، 120 ماهی با میانگین طولی 98/0± 05/8 سانتی متر و وزنی 07/1± 46/7 گرم (اندازه A) و 120 ماهی با میانگین طولی 86/0± 05/11 سانتی متر و وزنی 07/3± 01/18 گرم (اندازه B)، هر کدام به دو گروه تغذیه شده و تغذیه نشده با سه تکرار (20 قطعه ماهی در هر تکرار) تقسیم شدند. ماهی ها در مخازن پلاستیکی 60 لیتری نگهداری شدند. نمونه گیری از ماهی ها در دوره های 10، 20 و30 روزه محرومیت غذایی انجام شد. نتایج بدست آمده حاکی از کاهش معنی دار میزان گلوکز، کلسترول، پروتئین کل و افزایش معنی دار تعداد گلبول سفید گروه تغذیه نشده در اندازه A شده است (05/0>P). در حالیکه تفاوت معنی-داری در این شاخص های بیوشیمیایی و هماتولوژیک (به استثنای تعداد گلیول سفید) در اندازه B بین گروه تغذیه شده و تغذیه نشده مشاهده نگردید. نتایج حاضر نشان می دهد که اندازه می تواند بعنوان عامل مهمی در تعیین پاسخ بیوشیمیایی و هماتولوژیکی ماهی شانک زرد باله به گرسنگی در نظر گرفته شود.