مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

740
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ایندول استیک اسید بر میزان رشد، پروتئین، فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در گیاه سویا (Glycine max (L.) Merr) تحت تنش آلومینیوم کلراید

صفحات

 صفحه شروع 186 | صفحه پایان 198

چکیده

 در مطالعه حاضر, تاثیر ایندول استیک اسید بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه سویا (Glycine max (L.) Merr) تحت تنش آلومینیوم کلراید مطالعه شد. بذرها پس از استریل شدن در ظروف پتری کشت شدند. سپس گیاهک های 6 روزه به گلدان های حاوی شن شسته شده منتقل شدند و توسط محلول غذایی هوگلند در شرایط کنترل شده (16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی, دما 25oC در روز 18oC در شب) آبیاری گردیدند. گیاهان 14 روزه با غلظت های مختلف آلومینیوم کلراید (0, 50, 100, 200 و 300 میکرومولار) و ایندول استیک اسید (0, 50 و 100 میکرومولار) تیمار شدند و برداشت گیاهان 15 روز پس از آغاز تیماردهی انجام شد. با افزایش غلظت آلومینیوم کلراید, میزان ماده سازی خالص, میزان رشد نسبی برگ, محتوای نسبی آب برگ و میزان پروتئین و قندهای محلول کاهش یافت, در حالی که سطح ویژه برگی و فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز افزایش یافت. با افزودن ایندول استیک اسید به محیط کشت محتوی آلومینیوم کلراید, کاهش بیشتر میزان قندهای محلول و تعدیل میزان دیگر شاخص ها مشاهده گردید. همچنین با افزایش غلظت کلرور آلومینیوم در محیط کشت در هر دو حالت بدون اکسین و با اکسین افزایش میزان قندهای نامحلول مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده بنظر می رسد ایندول استیک اسید در غلظت های پایین با اثرات مخرب آلومینیوم مقابله کرده و به رشد گیاهان تحت شرایط نامطلوب کمک می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، فرزانه، و محمدی، فرزانه. (1394). تاثیر ایندول استیک اسید بر میزان رشد, پروتئین, فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در گیاه سویا (Glycine max (L.) Merr) تحت تنش آلومینیوم کلراید. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، 28(1)، 186-198. SID. https://sid.ir/paper/248875/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی فرزانه، محمدی فرزانه. تاثیر ایندول استیک اسید بر میزان رشد, پروتئین, فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در گیاه سویا (Glycine max (L.) Merr) تحت تنش آلومینیوم کلراید. پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1394؛28(1):186-198. Available from: https://sid.ir/paper/248875/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه نجفی، و فرزانه محمدی، “تاثیر ایندول استیک اسید بر میزان رشد, پروتئین, فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در گیاه سویا (Glycine max (L.) Merr) تحت تنش آلومینیوم کلراید،” پژوهش های گیاهی (زیست شناسی ایران)، vol. 28، no. 1، pp. 186–198، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/248875/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button