مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دود مایع و اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) بر لاکتوباسیلوس بولگاریکوس

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 55

چکیده

 در منطقه کردستان دوغ دودی و دوغ طعم دار شده با بنه مقبولیت ویژه ای دارد. تاثیر ضد پاتوژنی این اسانس ها در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است با این حال تاثیر آنها بر باکتری های اسید لاکتیک در محصولات لبنی هیچ گاه بررسی نشده است. لذا هدف از این مطالعه, بررسی میزان تاثیر این اسانس ها بر باکتری لاکتوباسیلوس بولگاریکوس می باشد. به این منظور, پس از جداسازی و خالص سازیلاکتوباسیلوس بولگاریکوس از دوغ, محیط کشت مولر هینتون آگار در روش دیسک دیفیوژن برای بررسی حساسیت باکتری به اسانس ها استفاده شد. در این روش تاثیر غلظت های 0.1, 0.2, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6, 0.7, 0.8, 0.9, 1, 2, 3, 4, 5 و 100 درصد اسانس شیره درخت بنه و دود مابع بر باکتری مذکور بررسی گردید. بر این اساس کمترین قطر هاله عدم رشد باکتری برای اسانس بنه در غلظت 0.1 درصد برابر 11 میلی متر بود. همچنین در غلظت 0.9 درصد دود مایع قطر هاله عدم رشد 6.5 میلی متر مشاهده شد. یافته ها نشان داد که در هر دو اسانس با افزایش غلظت اسانس قطر هاله عدم رشد افزایش یاقت. نتایج نشان می دهد که لاکتوباسیلوس بولگاریکوس به اسانس شیره درخت بنه بسیار حساس می باشد. لذا توصیه می شود در محصولات تخمیری حاوی این باکتری از اسانس بنه استفاده نشود. همچنین در غلظت های کمتر از 0.9 درصد مانعی برای استفاده از دود مایع در محصولات حاوی لاکتوباسیلوس بولگاریکوس وجود ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیم زاده، غزال، رخزادی، اسعد، و بهرامیان، سمیرا. (1393). بررسی تاثیر دود مایع و اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) بر لاکتوباسیلوس بولگاریکوس. میکروب شناسی مواد غذایی، 1(1)، 49-55. SID. https://sid.ir/paper/250666/fa

    Vancouver: کپی

    رحیم زاده غزال، رخزادی اسعد، بهرامیان سمیرا. بررسی تاثیر دود مایع و اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) بر لاکتوباسیلوس بولگاریکوس. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1393؛1(1):49-55. Available from: https://sid.ir/paper/250666/fa

    IEEE: کپی

    غزال رحیم زاده، اسعد رخزادی، و سمیرا بهرامیان، “بررسی تاثیر دود مایع و اسانس شیره درخت بنه (Pistacia atlantica Subsp. Kurdica) بر لاکتوباسیلوس بولگاریکوس،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 1، no. 1، pp. 49–55، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button