مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس ریشه شلغم شیرازی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 40

چکیده

 هدف از این مطالعه تعیین ترکیب شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس ریشه شلغم شیرازی در فارس_ ایران بود. اسانس ریشه شلغم شیرازی به روش تقطیر با آب به کمک دستگاه کلونجر استخراج و آنالیز اسانس توسط کروماتوگرافی گازی-جرمی منجر به شناسایی 16 ترکیب گردید. اصلی ترین ترکیبات شامل متیل کاویکول با بالاترین درصد (32.31 درصد), ترنس آنتول (19.58 درصد), لینالول (15.46 درصد), آلفا پینین (9.28 درصد), آلفا توجون (6.59 درصد) و بتا پینین (3.34 درصد) بودند. به منظور ارزیابی خاصیت ضد میکروبی اسانس از دو روش میکرودایلوشن و انتشار دیسک استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد که اسانس گیاه شلغم شیرازی دارای اثر قابل توجهی در کاهش رشد باکتری های مورد آزمون بوده است. اگرچه اسانس حاصل حداقل غلظت بازدارندگی کمی (2.5 میلی گرم بر میلی لیتر) روی باکتری اشرشیاکلی داشت اما در مقابل باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بالاترین تاثیر (حداقل غلظت بازدارندگی 0.625 میلی گرم بر میلی لیتر) را از خود نشان داد. نتایج ارائه شده در این تحقیق, نشان دهنده خاصیت ضد باکتریایی اسانس ریشه شلغم شیرازی می باشد, بنابراین می توان از اسانس ریشه این گیاه به عنوان یک منبع بالقوه از یک ماده ضد میکروبی فعال برای صنعت غذا استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهنام، خلیل، محمدی ثانی، علی، و اسماعیل پور، مهرناز. (1396). تعیین ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس ریشه شلغم شیرازی در شرایط آزمایشگاهی. میکروب شناسی مواد غذایی، 4(3)، 31-40. SID. https://sid.ir/paper/250802/fa

    Vancouver: کپی

    بهنام خلیل، محمدی ثانی علی، اسماعیل پور مهرناز. تعیین ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس ریشه شلغم شیرازی در شرایط آزمایشگاهی. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1396؛4(3):31-40. Available from: https://sid.ir/paper/250802/fa

    IEEE: کپی

    خلیل بهنام، علی محمدی ثانی، و مهرناز اسماعیل پور، “تعیین ترکیبات شیمیایی و خاصیت ضد میکروبی اسانس ریشه شلغم شیرازی در شرایط آزمایشگاهی،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 4، no. 3، pp. 31–40، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/250802/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button