مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,005
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 زمینه و هدف: از آنجایی که برخی از عصاره های گیاهی از جمله گونه Santolina دارای اثرات ضد باکتریایی هستند و از آنها می توان به عنوان عوامل ضد میکروبی در درمان عفونت ها استفاده نمود, هدف این مطالعه ارزیابی ترکیبات اسانس و خواص ضد میکروبی عصاره و اسانس می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی گیاه بومادران در اواخر بهار 1387 از منطقه سیستان جمع آوری گردید. ترکیبات اسانس توسط دستگاه GC/MS آنالیز شد. قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهار کننده از رشد (MIC) برای سویه های استافیلوکوکوس, ایشرشیاکلی,استافیلوکوک اورئوس, پزودوموناس آیروژینوزا و کاندیدیا البیکنس به ترتیب با روش های دیسک دیفیوژن و چاهک پلیت و رقت سازی در محیط کشت مایع تعیین گردید.یافته ها: کامفر عمده ترین ترکیب اسانس بود. سویه استافیلوکوکوس اورئوس بیشتری حساسیت را در MIC>0.573 و MBC>1.146 نسبت به عصاره ساقه و برگ و MBC>1.663, MIC>0.831 میلی گرم در میلی مول نسبت به عصاره گل و سویه ایشرشیاکلی حساسیت متوسطی را با MBC>2.293 و MIC>1.146 نسبت به عصاره ساقه و برگ و MBC>6.65 و MIC>3.325 میلی گرم در میلی مول نسبت به عصاره گل نشان می دهد. سویه پزودوموناس آیروژینوزا و کاندیدیا البیکنس نیز حساسیت قابل توجهی در برابر عصاره ها نشان ندادند. همچنین اسانس این گیاه در مقایسه با عصاره, اثرات ضد میکروبی قابل توجهی نداشت.نتیجه گیری: عصاره گیاه به ویژه بخش ساقه و برگ دارای اثرات ضد باکتریایی می باشد و جهت مشخص کردن مکانیسم دقیق آن تحقیقات بیشتری نیاز می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، زهرا، ستاری، مرتضی، تبرایی، بهمن، و بیگدلی، محسن. (1390). شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 14(3 (پیاپی 56))، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/69870/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی زهرا، ستاری مرتضی، تبرایی بهمن، بیگدلی محسن. شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1390؛14(3 (پیاپی 56)):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/69870/fa

    IEEE: کپی

    زهرا احمدی، مرتضی ستاری، بهمن تبرایی، و محسن بیگدلی، “شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 14، no. 3 (پیاپی 56)، pp. 1–10، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button