مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

154
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گزینش گامتوفیتی تحمل شوری در برخی ارقام مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 136

چکیده

 مرکبات جزء گیاهان حساس به شوری هستند, ولی میزان حساسیت یا تحمل ارقام مختلف در این گروه به شوری متفاوت است. برای گزینش گامتوفیتی تحمل شوری در برخی ژنوتیپ های مرکبات, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دانه گرده نارنگی کلئوپاترا (Citrus reshni) و پونسیروس (Poncirus trifoliata) به ترتیب به عنوان شاهد متحمل و حساس به شوری به همراه 13 ژنوتیپ مرکبات در پنج سطح کلرید سدیم (صفر, 0.8, 1.6, 2.4 و 3.1 دسی زیمنس بر متر) و سه تکرار, در محیط کشت حاوی 15% ساکارز, 0.7% آگار و 100 میلی گرم در لیتر اسیدبوریک, به اجرا در آمد. هم چنین به منظور درک واکنش های بیوشیمیایی دانه گرده به تنش شوری, دانه گرده ژنوتیپ های مورد آزمایش در محیط کشت مایع و در سه سطح شوری صفر, 0.8 و 1.6 دسی زیمنس بر متر قرار گرفتند و میزان پروتئین کل و فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز (SOD) و آسکوربات پراکسیداز (APX) مورد بررسی قرار گرفت. سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی دانه گرده اختلاف معنی داری را در سطح 1% نشان داد, ولی در رشد لوله گرده اختلاف معنی داری مشاهده نشد. دانه گرده کلئوپاترا شاخص رشد بهتری نسبت به پونسیروس نشان داد که بیانگر متحمل بودن این رقم است. میزان پروتئین کل و فعالیت آنزیم های SOD و APX در سطح 1% تحت تاثیر ژنوتیپ, سطح شوری و اثر متقابل آنها قرار گرفت. با توجه به سرعت و دقت این نوع آزمایش می توان این گونه عنوان داشت که ارزیابی واکنش دانه گرده مرکبات, امکان غربالگری اولیه ژنوتیپ های ناشناخته حساس و متحمل شوری را فراهم می آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برعندان، اعظم، گلعین، بهروز، و صداقت حور، شهرام. (1395). گزینش گامتوفیتی تحمل شوری در برخی ارقام مرکبات. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 6(20)، 125-136. SID. https://sid.ir/paper/255821/fa

    Vancouver: کپی

    برعندان اعظم، گلعین بهروز، صداقت حور شهرام. گزینش گامتوفیتی تحمل شوری در برخی ارقام مرکبات. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1395؛6(20):125-136. Available from: https://sid.ir/paper/255821/fa

    IEEE: کپی

    اعظم برعندان، بهروز گلعین، و شهرام صداقت حور، “گزینش گامتوفیتی تحمل شوری در برخی ارقام مرکبات،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 6، no. 20، pp. 125–136، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255821/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button