مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر شاخص های رشد در نه پایه مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 81

چکیده

 شوری یکی از بزرگترین عوامل محدودکننده رشد گیاهان و تولید محصول در بسیاری از نقاط جهان می باشد که از دیر باز مورد توجه بوده است. مرکبات جزء گیاهان حساس به شوری می باشند. از آنجا که گونه های تجاری مرکبات به صورت پیوندی تکثیر می شوند؛ میزان تحمل پیوندک به شوری, بستگی زیادی به نوع پایه مورد استفاده دارد. پژوهش گلخانه ای با هدف ارزیابی تحمل به شوری نه پایه مرکبات شامل: پایه  های نارنج, بکرائی, کلئوپاترا, رانگ پورلایم, رافلمون, ماکروفیلا و سیتروملو, سیترنج و پونسیروس بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار و چهار سطح شوری شامل: شاهد, 25, 50 و 75 میلی مول در لیتر نمک NaCl, با هدایت الکتریکی به ترتیب 1.5, 4.5, 6.79 و 9.06 دسی زیمنس بر متر در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا گردید. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری, شاخص های تعداد برگ, ارتفاع گیاه, سطح برگ, وزن تر و خشک برگ, ساقه و ریشه, تعداد و طول ریشه کاهش می یابد. نتایج مقایسات میانگین صفات مورد بررسی نشان داد که اختلاف های معنی داری بین پایه های مرکبات وجود دارد. در بین پایه ها, نارنج, کلئوپاترا و رانگ پورلایم کمترین و پونسیروس, سیترنج و سیتروملو بیشترین کاهش در شاخص های رشدی اندام هوایی و ریشه را نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوشبخت، داوود، رامین، علی اکبر، بانی نسب، بهرام، و آقاجان زاده، سیروس. (1388). تاثیر شوری بر شاخص های رشد در نه پایه مرکبات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 40(4)، 71-81. SID. https://sid.ir/paper/148463/fa

    Vancouver: کپی

    خوشبخت داوود، رامین علی اکبر، بانی نسب بهرام، آقاجان زاده سیروس. تاثیر شوری بر شاخص های رشد در نه پایه مرکبات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1388؛40(4):71-81. Available from: https://sid.ir/paper/148463/fa

    IEEE: کپی

    داوود خوشبخت، علی اکبر رامین، بهرام بانی نسب، و سیروس آقاجان زاده، “تاثیر شوری بر شاخص های رشد در نه پایه مرکبات،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 40، no. 4، pp. 71–81، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148463/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button