مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسیدآسکوربیک، کلرید کلسیم و پراکسید هیدروژن بر ماندگاری قارچ تکمه ای (Agaricus bisporus)

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 146

چکیده

 قارچ تکمه ای دارای عمر انبارمانی کم بوده و قهوه ای شدن, کاهش وزن و آلودگی میکروبی از تغییرات عمده ای است که پس از برداشت قارچ تکمه ای رخ می دهد و باعث کاهش ارزش اقتصادی آن می شود . بنابراین, در این پژوهش, اثر برخی از تیمارهای پس از برداشت از جمله کلرید کلسیم (0.3 و 0.45 درصد), اسید آسکوربیک (1, 2 و 3 میلی مولار), و پراکسید هیدروژن یک درصد بر افزایش ماندگاری قارچ تکمه ای بررسی شد. قارچ ها به مدت دو دقیقه در تیمارهای فوق غوطه ور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه, در درون ظروف پلی اتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بسته بندی و به دمای چهار درجه سانتی گراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی و کمی در زمان های هشت و 16 روز انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد غوطه ور کردن در کلریدکلسیم 0.45 درصد, اسید آسکوربیک دو و سه میلی مولار و پراکسید هیدروژن یک درصد به طور قابل توجهی, کیفیت بازارپسندی قارچ خوراکی تکمه ای را حفظ و از باز شدن کلاهک آن ممانعت نمودند. تیمار کلرید کلسیم با کنترل کاهش وزن, حفظ سفتی, کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری تیماری موثر در حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ خوراکی بود. اسید آسکوربیک نیز در ممانعت از کاهش وزن تیماری بسیار موثر بوده و در حفظ سفتی, کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری موثر نشان داد, ولی تیمار پراکسید هیدروژن تنها با کاهش شدید جمعیت باکتری به حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ تکمه ای کمک کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرلک، فهیمه، خادمی، اورنگ، و عرفانی مقدم، جواد. (1395). تاثیر اسیدآسکوربیک, کلرید کلسیم و پراکسید هیدروژن بر ماندگاری قارچ تکمه ای (Agaricus bisporus). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 6(22)، 135-146. SID. https://sid.ir/paper/255836/fa

    Vancouver: کپی

    سرلک فهیمه، خادمی اورنگ، عرفانی مقدم جواد. تاثیر اسیدآسکوربیک, کلرید کلسیم و پراکسید هیدروژن بر ماندگاری قارچ تکمه ای (Agaricus bisporus). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1395؛6(22):135-146. Available from: https://sid.ir/paper/255836/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه سرلک، اورنگ خادمی، و جواد عرفانی مقدم، “تاثیر اسیدآسکوربیک, کلرید کلسیم و پراکسید هیدروژن بر ماندگاری قارچ تکمه ای (Agaricus bisporus)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 6، no. 22، pp. 135–146، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255836/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button