Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

696
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش خواص فیزیکی و مکانیکی سوخ ژنوتیپ های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پرایمینگ و اندازه بذر

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 32

چکیده

 به منظور ارزیابی تاثیر پرایمینگ و اندازه بذر بر ویژگی های فیزیکی و مکانیکی سوخ ژنوتیپ های پیاز خوراکی این پژوهش در دو سال زراعی (1391 و 1392) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی اجرا شد. عوامل آزمایش شامل پرایمینگ در چهار سطح (هیدروپرایمینگ با آب مقطر, اسموپرایمینگ با نیترات پتاسیم, پرایمینگ با ماده فولامین و شاهد), اندازه بذر در سه سطح (ریز, متوسط و درشت) و ارقام در دو سطح (قرمز آذرشهر و زرقان) بود. ویژگی های فیزیکی و مکانیکی شامل میانگین قطر حسابی و هندسی, ضریب کرویت, مساحت سطح رویه, سطح برش عرضی سوخ, ضریب اصطکاک استاتیکی, زاویه (انباشتگی) ریپوز پرکردن, زاویه ریپوز تخلیه و سرعت حد مورد بررسی قرار گرفت. اثر پرایمینگ و اندازه بذر از نظر تمام ویژگی مورد بررسی از لحاظ آماری تفاوت معنی دار نشان داد. نتایج نشان داد که پرایمینگ بذر موجب بهبود ویژگی های فیزیکی و مکانیکی سوخ شد به طوری که بیشترین میانگین قطر حسابی و هندسی سوخ, مساحت سطح رویه, سرعت حد به ترتیب 56.39, 53.64, 36.27 میلی متر و 4.87 متر بر ثانیه به پرایمینگ با ماده فولامین تعلق داشت و کمترین آنها از تیمار شاهد به دست آمد. همچنین زاویه ریپوز پرکردن, زاویه ریپوز تخلیه به ترتیب 46.7 و 23.7 از تیمار شاهد و کمترین آنها از تیمار با ماده فولامین به دست آمد. بیشترین ضریب اصطکاک استاتیکی برابر 1.6 از تیمار شاهد مربوط به سطح چوب و کمترین آن برابر 0.67 از تیمار بذر با فولامین مربوط به سطح آهن گالوانیزه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایزدخواه شیشوان، موسی، و تاج بخش شیشوان، مهدی. (1395). واکنش خواص فیزیکی و مکانیکی سوخ ژنوتیپ های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پرایمینگ و اندازه بذر. علوم و تحقیقات بذر ایران، 3(1 )، 17-32. SID. https://sid.ir/paper/258500/fa

    Vancouver: کپی

    ایزدخواه شیشوان موسی، تاج بخش شیشوان مهدی. واکنش خواص فیزیکی و مکانیکی سوخ ژنوتیپ های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پرایمینگ و اندازه بذر. علوم و تحقیقات بذر ایران[Internet]. 1395؛3(1 ):17-32. Available from: https://sid.ir/paper/258500/fa

    IEEE: کپی

    موسی ایزدخواه شیشوان، و مهدی تاج بخش شیشوان، “واکنش خواص فیزیکی و مکانیکی سوخ ژنوتیپ های پیاز خوراکی (.Allium cepa L) به پرایمینگ و اندازه بذر،” علوم و تحقیقات بذر ایران، vol. 3، no. 1 ، pp. 17–32، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258500/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا