مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

903
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عملکرد پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تاثیر کودهای شیمیایی و کمپوست

صفحات

 صفحه شروع 331 | صفحه پایان 344

چکیده

 به منظور دست یابی به نسبت مناسب کود شیمیایی و کمپوست در جهت افزایش عملکرد اقتصادی پیاز, تحقیقی در مزرعه ایستگاه تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ملکان در سال 92 اجرا گردید. آزمایش به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به مورد اجرا گذاشته شد. عامل کود (A) در کرت های اصلی در شش سطح (مقدار توصیه شده کودهای شیمیایی به عنوان شاهد (a1), 3/4تیمار شاهد + 4 تن در هکتار کمپوست (a2), 1/2 تیمار شاهد + 8 تن در هکتار کمپوست (a3), 1/4برابر تیمار شاهد + 12 تن در هکتار کمپوست (a4) و کمپوست به میزان 16 و 20 تن در هکتار (a5 و a6) و ارقام (B) قولی قصه زنجان (b1) و قرمز آذرشهر (b2) در کرت های فرعی قرار داده شدند. رقم قرمز آذرشهر در کلیه صفات مورد مطالعه نسبت به رقم قولی قصه زنجان برتر بود. اثر سطوح کودی بر کلیه صفات به غیر از تعداد لایه خوراکی معنی دار بود و a1 در این صفات نسبت به سطوح کودی دیگر بیشترین مقدار را داشت. برهمکنش کود × رقم در کلیه صفات غیر معنی دار شد. کاربرد ترکیبی کودهای معدنی و کمپوست تاثیر مثبت معنی دار بر صفات رشدی گیاه, قطر پیاز, عملکرد تک بوته و عملکرد کل نسبت به مصرف کود کمپوست به تنهایی داشت. نتایج نشان داد که مصرف 3/4 و 1/2 a1 و جایگزینی آن با کمپوست به ترتیب به میزان 4 و 8 تن در هکتار ( a2و a3) کاهش معنی داری در عملکرد تک بوته و عملکرد کل پیاز نسبت به مصرف کود شیمیایی (a1) به تنهایی نداشت. بنابراین کاربرد 3/4 تیمار شاهد + 4 تن در هکتار کمپوست (a2) و یا 1/2 تیمار شاهد+ 8 تن در هکتار کمپوست (a3) برای کشت پیاز در منطقه قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی غیاثی، رضا، موسوی زاده، سیدعلی، و فرج زاده معماری تبریزی، الناز. (1396). عملکرد پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تاثیر کودهای شیمیایی و کمپوست. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 11(2 (پیاپی 42) )، 331-344. SID. https://sid.ir/paper/182790/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی غیاثی رضا، موسوی زاده سیدعلی، فرج زاده معماری تبریزی الناز. عملکرد پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تاثیر کودهای شیمیایی و کمپوست. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1396؛11(2 (پیاپی 42) ):331-344. Available from: https://sid.ir/paper/182790/fa

    IEEE: کپی

    رضا رضایی غیاثی، سیدعلی موسوی زاده، و الناز فرج زاده معماری تبریزی، “عملکرد پیاز خوراکی (.Allium cepa L) تحت تاثیر کودهای شیمیایی و کمپوست،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 11، no. 2 (پیاپی 42) ، pp. 331–344، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/182790/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button