مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

775
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات عصاره خرما بر شاخص های رشد و شاخص های ایمنی موکوس در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 100

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی اثرات عصاره خرما بر شاخص های رشد, مصرف جیره و شاخص های ایمنی موکوسی بچه ماهی کپور معمولی (C. carpio) بود. بچه ماهی های کپور با میانگین وزنی (4.06±0.13 گرم) تامین و با تراکم 20 قطعه در 6 تانک فایبرگلاس, در سه تکرار ذخیره سازی شدند. بچه ماهی ها به مدت 8 هفته با جیره های غذایی آزمایشی حاوی صفر (شاهد) و 200 میلی لیتر بر کیلوگرم عصاره خرما (2 تیمار و 3 تکرار) تغذیه شدند. در انتهای دوره شاخص های رشد, کارایی مصرف جیره (وزن نهایی, ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و نیز شاخص های ایمنی موکوسی شامل (سطوح ایمونوگلوبین کل, فعالیت لیزوزیم, پروتئاز و آلکالین فسفاتاز) بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد تیمار عصاره خرما به طور معنی داری سبب افزایش شاخص های رشد, وزن اکتسابی و کاهش ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با تیمار شاهد گردید (p<0.05). همچنین بررسی سطوح ایمونوگلوبین کل و فعالیت آنزیم های لیزوزیم, پروتئاز و آلکالین فسفاتاز در موکوس بچه ماهی های کپور تغذیه شده با عصاره خرما نشان دهنده افزایش معنی دار در مقایسه با تیمار شاهد بود. با توجه به این نتایج می توان گفت استفاده از عصاره خرما می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مفید جهت افزایش رشد و بهبود ایمنی بچه ماهی کپور معمولی مطرح باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی فر، سیدحسین، خلیلی، محسن، روفچایی، رودابه، و رئیسی، مجتبی. (1394). بررسی اثرات عصاره خرما بر شاخص های رشد و شاخص های ایمنی موکوس در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 3(4)، 89-100. SID. https://sid.ir/paper/259542/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی فر سیدحسین، خلیلی محسن، روفچایی رودابه، رئیسی مجتبی. بررسی اثرات عصاره خرما بر شاخص های رشد و شاخص های ایمنی موکوس در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1394؛3(4):89-100. Available from: https://sid.ir/paper/259542/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین حسینی فر، محسن خلیلی، رودابه روفچایی، و مجتبی رئیسی، “بررسی اثرات عصاره خرما بر شاخص های رشد و شاخص های ایمنی موکوس در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 3، no. 4، pp. 89–100، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/259542/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button