مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

747
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

206
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مواد تشکیل دهنده و ویژگی های ضد باکتریایی روغن اسانسی برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lall رویشی در ایران

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 64

چکیده

 در این کار پژوهشی اسانس برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lall جمع آوری شده از شمال ایران, به روش تقطیر با آب استخراج شد و توسط دستگاه های GC و GC/MS مورد تجزیه و بررسی قرار گرفت. 62 ترکیب با درصد %91.2 شناسایی شدند, که از این میان 1,8-cineole (%17.59) بیشتر بوده است. سایر ترکیب هایی با درصد چشمگیر عبارتند از: cis-muurol-5-en-4-a-ol (%5.7), neryl acetate (%5.3) و E-anethole (%5.2). ویژگی های ضد باکتریایی اسانس برگ گیاه X. purpurascens, به دو روش سنجش قطر هاله مهار رشد بر روی محیط کشت مولر- هینتون آگار و روش غلظت بازدارندگی کمینه در مقابل شش باکتری گرم مثبت و منفی اندازه گیری شد. اسانس برگ گیاه X. purpurascens, اثر ضد باکتریایی به نسبت خوبی, در مقابل باکتری Klebsiella pneumonia از خود نشان داد. در صورتی که این اسانس در مقابل دو باکتری گرم مثبت و منفی Bacillus anthracis و Pseudomonas aeruginosa بی اثر بوده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهرخانی، محبوبه، مسعودی، شیوا، و روستاییان، عبدالحسین. (1391). بررسی مواد تشکیل دهنده و ویژگی های ضد باکتریایی روغن اسانسی برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lall رویشی در ایران. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، 31(3-4 (66))، 59-64. SID. https://sid.ir/paper/26018/fa

    Vancouver: کپی

    طاهرخانی محبوبه، مسعودی شیوا، روستاییان عبدالحسین. بررسی مواد تشکیل دهنده و ویژگی های ضد باکتریایی روغن اسانسی برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lall رویشی در ایران. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)[Internet]. 1391؛31(3-4 (66)):59-64. Available from: https://sid.ir/paper/26018/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه طاهرخانی، شیوا مسعودی، و عبدالحسین روستاییان، “بررسی مواد تشکیل دهنده و ویژگی های ضد باکتریایی روغن اسانسی برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lall رویشی در ایران،” شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، vol. 31، no. 3-4 (66)، pp. 59–64، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26018/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button