در این کار پژوهشی اسانس برگ گیاه Xanthogalum purpurascens Ave-Lall جمع آوری شده از شمال ایران، به روش تقطیر با آب استخراج شد و توسط دستگاه های GC و GC/MS مورد تجزیه و بررسی قرار گرفت. 62 ترکیب با درصد %91.2 شناسایی شدند، که از این میان 1,8-cineole (%17.59) بیشتر بوده است. سایر ترکیب هایی با درصد چشمگیر عبارتند از: cis-muurol-5-en-4-a-ol (%5.7)، neryl acetate (%5.3) و E-anethole (%5.2). ویژگی های ضد باکتریایی اسانس برگ گیاه X. purpurascens، به دو روش سنجش قطر هاله مهار رشد بر روی محیط کشت مولر- هینتون آگار و روش غلظت بازدارندگی کمینه در مقابل شش باکتری گرم مثبت و منفی اندازه گیری شد. اسانس برگ گیاه X. purpurascens، اثر ضد باکتریایی به نسبت خوبی، در مقابل باکتری Klebsiella pneumonia از خود نشان داد. در صورتی که این اسانس در مقابل دو باکتری گرم مثبت و منفی Bacillus anthracis و Pseudomonas aeruginosa بی اثر بوده است.