Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,224
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

808
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز سلولز میکروبی از سویه بومی و بررسی شبکه نانو الیافی به دست آمده از ساکاریدهای گوناگون

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 93

چکیده

 محدود بودن منابع طبیعی به ویژه در مورد سلولز که از گیاهان به دست می آید, باعث شده است تا پژوهش های بسیاری در زمینه منبع مناسب برای این ماده مهم انجام شود. در این رابطه تولید سلولز از روش های گوناگونی مورد ارزیابی قرار گرفته است. یکی از مهمترین روش های تولید این پلیمر زیستی که در چند دهه اخیر رشد چشمگیری را داشته است, استفاده از برخی گونه های باکتریایی است. سلولز باکتریایی از منبع کربوهیدراتی ساکاریدی تولید می شود. در این پژوهش, در مرحله اول لایه هایی از نانو الیاف سلولز باکتریایی از سه منبع ساکاریدی متفاوت (گلوکز, ساکاروز و لاکتوز) در محیط کشت ایستا تولید شد, سپس با استفاده از روش های اندازه گیری رطوبت بازیافتی, طیف سنجی فروسرخ, پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی (SEM), ساختار نانو الیاف فیبریلی سلولزهای باکتریایی تولیدی بررسی و با ساختار دو لیف سلولزی (پنبه و ویسکوز) مقایسه شد. نتیجه ها نشان دادند که عرض نانو الیاف فیبریلی سلولزهای باکتریایی بدین روش کمتر از 100 نانومتر و درصد بلوری لایه های تولیدی از هر سه منبع نسبت به سلولز طبیعی موجود در پنبه کمتر (15-10%) و نسبت به سلولز بازیافتی موجود در ویسکوز بیشتر (13-9%) است. ساختار بلوری تمام سلولزهای باکتریایی تولیدی از نوع I بود. لیکن مقدار سلولز I آلفای آنها متفاوت بود. میزان رطوبت بازیافتی سلولز باکتریایی نیز نسبت به سلولز طبیعی پنبه مقدار بیشتر (5%) و نسبت به سلولز بازیافتی ویسکوز مقدار کمتر (3%) بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خواجوی، رامین، مفتاحی، امین، جهانگیریان اصفهانی، ابراهیم، و ستاری، مرتضی. (1391). سنتز سلولز میکروبی از سویه بومی و بررسی شبکه نانو الیافی به دست آمده از ساکاریدهای گوناگون. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، 31(3-4 (66))، 79-93. SID. https://sid.ir/paper/26019/fa

    Vancouver: کپی

    خواجوی رامین، مفتاحی امین، جهانگیریان اصفهانی ابراهیم، ستاری مرتضی. سنتز سلولز میکروبی از سویه بومی و بررسی شبکه نانو الیافی به دست آمده از ساکاریدهای گوناگون. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)[Internet]. 1391؛31(3-4 (66)):79-93. Available from: https://sid.ir/paper/26019/fa

    IEEE: کپی

    رامین خواجوی، امین مفتاحی، ابراهیم جهانگیریان اصفهانی، و مرتضی ستاری، “سنتز سلولز میکروبی از سویه بومی و بررسی شبکه نانو الیافی به دست آمده از ساکاریدهای گوناگون،” شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، vol. 31، no. 3-4 (66)، pp. 79–93، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26019/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا