مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,290
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

733
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقاومت رقم های تجارتی توت فرنگی در برابر Botrytis cinerea و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه و قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم روی آن

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 37

چکیده

 قارچ Botrytis cinerea یکی از مهم ترین عامل های پوسیدگی میوه توت فرنگی است. به منظور ارزیابی بیماری زایی این قارچ و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه روی آن, از میوه های توت فرنگی آلوده به پوسیدگی خاکستری در مناطق مختلف استان مازندران 41 جدایه گرد آوری شد. پس از خالص سازی, بیماری زایی جدایه ها روی سه رقم توت فرنگی کاماروسا, پاروس و گیلاسی انجام شد. شناسایی ریخت شناختی (مورفولوژیکی) جدایه ها با استفاده از مشخصات رویشی و شناسایی مولکولی با استفاده از آغازگر اختصاصی C729 و آغازگرهای عمومی ITS4 و ITS5 انجام شد. بازدارندگی از رشد قارچ با اسانس گیاه رازیانه و قارچ کش ایپردیون کاربندازیم آزمایش شد. نتایج نشان داد که بر پایه خصوصیات ریخت شناختی همه جدایه ها به قارچ B. cinerea تعلق داشتند. شناسایی جدایه ها با استفاده از آغازگر اختصاصی C729 نشان داد همه آن ها باند 700 جفت بازی داشتند. بر پایه شدت بیماری زایی روی سه رقم توت فرنگی, جدایه ها در هفت گروه قرار گرفتند. ناحیه ITS دی. ان. آ. ریبوزومی نماینده گروه ها با استفاده از جفت آغازگرهای ITS4 و ITS5 افزایش شد. پس از توالی یابی و هم ردیف سازی با دیگر توالی های مرتبط ثبت شده در بانک ژن, بین جدایه ها تنوع بالای ژنتیکی مشاهده شد. جدایه های مورد آزمایش در پنج گروه با همسانی 80درصد قرار گرفتند. در ارزیابی آزمایشگاهی مشخص شد که با بالا رفتن غلظت اسانس رازیانه, فعالیت ضدقارچی آن علیه B. cinerea افزایش یافت. غلظت 1000μl/l تاثیر بازدارندگی بیشتری نسبت به دو غلظت پایین تر 500 و 750 میکرولیتر در لیتر) داشت و میزان بیماری را تا 94.7 درصد در مقایسه با شاهد کاهش داد. قارچ کش ایپردیون کاربندازیم باعث مهار جدایه های این قارچ در آزمایشگاه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصیری طالشی، سیدجعفر، مهدیان، صفرعلی، تاجیک قنبری، محمدعلی، و علیان، سیدامین. (1395). بررسی مقاومت رقم های تجارتی توت فرنگی در برابر Botrytis cinerea و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه و قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم روی آن. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی، 5(1)، 25-37. SID. https://sid.ir/paper/261449/fa

    Vancouver: کپی

    نصیری طالشی سیدجعفر، مهدیان صفرعلی، تاجیک قنبری محمدعلی، علیان سیدامین. بررسی مقاومت رقم های تجارتی توت فرنگی در برابر Botrytis cinerea و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه و قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم روی آن. کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی[Internet]. 1395؛5(1):25-37. Available from: https://sid.ir/paper/261449/fa

    IEEE: کپی

    سیدجعفر نصیری طالشی، صفرعلی مهدیان، محمدعلی تاجیک قنبری، و سیدامین علیان، “بررسی مقاومت رقم های تجارتی توت فرنگی در برابر Botrytis cinerea و تاثیر کنترلی اسانس رازیانه و قارچ کش ایپرودیون کاربندازیم روی آن،” کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی، vol. 5، no. 1، pp. 25–37، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button