مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

751
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام برنج در دو منطقه مختلف کشت در ایران

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 28

چکیده

 در این مطالعه تأثیر میانگین دما و میزان بارندگی متفاوت دو منطقه بر کیفیت تبدیل و پخت برخی ارقام برنج ارزیابی شده است. در سال زراعی 1391, ارقام طارم محلی, فجر و شفق در استان های مازندران و فارس با شرایط آب و هوایی متفاوت کشت شدند و خصوصیات مرتبط با تبدیل شلتوک به برنج سفید, صفات کیفی و ویسکوزیته ارقام بررسی شد. نتایج حاکی از تغییرات معنی دار در خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام است. منطقه ی فارس میانگین دمای پایین تر و میزان بارندگی کمتری نسبت به منطقه ی مازندران دارد. مشخص شد که درصد شکستگی دانه, میزان آمیلوز, امتیاز پخش در قلیا, نسبت طویل شدن دانه و میزان عطر برنج حاصل از ارقام کشت شده در منطقه ی سردسیر فارس بیشتر از همین خصوصیات دانه های برنج به دست آمده در مازندران است و سختی نمونه های به دست آمده در مازندران بالاتر است. همچنین معلوم شد تفاوت مشخصه های ویسکوزیته اندازه گیری شده در نمونه های دو منطقه معنی دار است اما روند مشخص وابسته به دما در آن ها یافت نشد. دو صفت ویسکوزیته ی حداکثر و ویسکوزیته شکست رقم شفق در منطقه ی سردسیر فارس کاهش معنی داری دارد که نشان دهنده بهبود خصوصیات این رقم در استان فارس است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطیفی، عاصفه، نوری، محمدزمان، و حبیبی، فاطمه. (1397). بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام برنج در دو منطقه مختلف کشت در ایران. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 17(1 (پیاپی 64) )، 15-28. SID. https://sid.ir/paper/267956/fa

    Vancouver: کپی

    لطیفی عاصفه، نوری محمدزمان، حبیبی فاطمه. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام برنج در دو منطقه مختلف کشت در ایران. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1397؛17(1 (پیاپی 64) ):15-28. Available from: https://sid.ir/paper/267956/fa

    IEEE: کپی

    عاصفه لطیفی، محمدزمان نوری، و فاطمه حبیبی، “بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ارقام برنج در دو منطقه مختلف کشت در ایران،” تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 17، no. 1 (پیاپی 64) ، pp. 15–28، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267956/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا