مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند استخراج ترکیبات زیست فعال از عصاره ی میوه ی ولیک سیاه (Crataegus elbursensis) با روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 130

چکیده

 میوه ولیک سیاه منبع سرشاری از آنتی اکسیدان های طبیعی به ویژه فلاوونوئیدها و آنتوسیانین هاست که اثرهای سلامت بخش به ویژه در پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی دارد. در این تحقیق, اثر دما و زمان استخراج با فرآیند فراصوت بر راندمان استخراج, قدرت ترکیبات آنتی اکسیدانی و میزان کل ترکیبات فنولی و آنتوسیانینی عصاره میوه ولیک سیاه بررسی شده-است. عصاره در دماهای متفاوت (45, 55 و 65 درجة سلسیوس) و زمان های مختلف (10, 20 و 30 دقیقه) با کمک فراصوت در نسبت ثابت نمونه به حلّال (1 به 8) و شدت ثابت امواج فراصوت (35 کیلوهرتز) استخراج شد. میزان کلترکیبات فنولی و آنتوسیانینی عصاره به روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از دو روش بر مبنای درصد مهاررادیکال های آزاد (2و 2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیلDPPH) بر حسب EC50و قدرت احیاکنندگی یون های آهن سه ظرفیتی تعیین گردید. شرایط بهینه با هدف بیشینه سازی راندمان استخراج و مقدار کل ترکیبات فنولی و آنتوسیانینی, قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و احیاکنندگی آهن عصاره تعیین شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که در شرایط بهینه (مدت 29. 84 دقیقه و دمای 64. 58 درجة سلسیوس), راندمان استخراج با 14. 26 درصد, مقدار کل ترکیبات فنولی و آنتوسیانینی به ترتیب1. 38 و7. 35 میلی گرم بر میلی لیتر, 0. 097=EC50میلی گرم بر میلی لیتر و قدرت احیاکنندگی آهن247. 31 میکرومول بر لیتر است. با توجه به مقدار بالای ترکیبات زیست فعال موجود در عصاره ولیک سیاه می توان به عصاره این میوه به عنوان یک افزودنی طبیعی و عملگر برای کاربرد در مواد غذایی توجه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، اکرم، بصیری، علیرضا، شریفی، محمدرضا، و احمدزاده قویدل، ریحانه. (1398). بهینه سازی فرآیند استخراج ترکیبات زیست فعال از عصاره ی میوه ی ولیک سیاه (Crataegus elbursensis) با روش سطح پاسخ. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، 18(66 )، 115-130. SID. https://sid.ir/paper/267964/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی اکرم، بصیری علیرضا، شریفی محمدرضا، احمدزاده قویدل ریحانه. بهینه سازی فرآیند استخراج ترکیبات زیست فعال از عصاره ی میوه ی ولیک سیاه (Crataegus elbursensis) با روش سطح پاسخ. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)[Internet]. 1398؛18(66 ):115-130. Available from: https://sid.ir/paper/267964/fa

    IEEE: کپی

    اکرم شریفی، علیرضا بصیری، محمدرضا شریفی، و ریحانه احمدزاده قویدل، “بهینه سازی فرآیند استخراج ترکیبات زیست فعال از عصاره ی میوه ی ولیک سیاه (Crataegus elbursensis) با روش سطح پاسخ،” تحقیقات مهندسی صنایع غذایی (مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی)، vol. 18، no. 66 ، pp. 115–130، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/267964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button