مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,626
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

809
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرایند استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک (Berberis vulgaris) توسط روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 24

چکیده

 روش سطح پاسخ, مجموعه ای از تکنیک های آماری برای طراحی آزمایشات, مدل سازی و بررسی اثر فاکتورها بر نتایج نهایی و در نهایت بهینه سازی فرایند می باشد. این تحقیق با هدف بهینه سازی فرایند استخراج آبی ترکیبات زیست فعال موجود در میوه زرشک بی دانه (Berberis vulgaris) به روش سطح پاسخ انجام شد. برای این منظور از طرح مرکب مرکزی با تعداد 13 تیمار و 5 تکرار در نقاط مرکزی استفاده گردید. اثرات فاکتورهای متغیر دما (70-50 درجه سانتی گراد) و زمان استخراج (120-40 دقیقه) بر روی مقدار آنتوسیانین, ویتامین ث, ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره استخراج شده زرشک بررسی شد. نتایج حاصل شباهت زیادی بین مقادیر حاصل از آزمایشات و مقادیر پیش بینی شده توسط مدل, نشان داد. زمان و دمای استخراج اثر معنی داری روی پاسخ ها داشت. شرایط بهینه استخراج آبی ترکیبات زیست فعال میوه زرشک بی دانه دمای 50 درجه سانتی گراد و زمان 120 دقیقه بود که در این شرایط بیشترین میزان ترکیبات فنلی (585.725 میلی گرم اسید گالیک در 100 میلی لیتر عصاره), آنتوسیانین (208.392 میلی گرم در لیتر), فعالیت آنتی اکسیدانی (84.260 درصد) و ویتامین ث ( 1292.56میلی گرم در لیتر) مشاهده شد. نتایج نشان داد این روش می تواند برای استخراج ترکیبات زیست فعال در صنعت تولید فراورده های طبیعی به کار گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی، سیدعلی، شریفی، اکرم، مسکوکی، عبدالمجید، نیاکوثری، مهرداد، و الهامی راد، امیرحسین. (1393). بهینه سازی فرایند استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک (Berberis vulgaris) توسط روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 3(1)، 11-24. SID. https://sid.ir/paper/234123/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی سیدعلی، شریفی اکرم، مسکوکی عبدالمجید، نیاکوثری مهرداد، الهامی راد امیرحسین. بهینه سازی فرایند استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک (Berberis vulgaris) توسط روش سطح پاسخ. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1393؛3(1):11-24. Available from: https://sid.ir/paper/234123/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی مرتضوی، اکرم شریفی، عبدالمجید مسکوکی، مهرداد نیاکوثری، و امیرحسین الهامی راد، “بهینه سازی فرایند استخراج ترکیبات زیست فعال از میوه زرشک (Berberis vulgaris) توسط روش سطح پاسخ،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 3، no. 1، pp. 11–24، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234123/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا