مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روشهای تسریع در خشک شدن بر شاخص های کیفی آلوچه در خشک کن آفتابی

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 122

چکیده

 به منظور ارزیابی روش های تسریع در خشک شدن آلوچه با استفاده از خشک کن آفتابی موجود در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد که تیمارهای آزمایش شامل روش تسریع در خشک شدن آلوچه در چهار سطح: -1 شاهد (بدون تیمار خاصی), -2 سوراخ کردن مکانیکی, -3 بلانچینگ, و -4 استفاده از روغن استرالیایی سرد و زمان خشک شدن آلوچه در 5 سطح: -1 زمان آغاز خشک شدن (زمان صفر), -2 پس از گذشت 72 ساعت, -3 پس از گذشت 144 ساعت, -4 پس از گذشت 288 ساعت, -5 پس از گذشت 336 ساعت بودند. در پایان هر تیمار زمانی, مواد جامد انحلال پذیر, درصد رطوبت, درصد اسیدیته, و تغییر وزن میوه اندازه گیری شد. آزمون کمی رنگ آلوچه و ارزیابی حسی رنگ, طعم, ظاهر, و مقبولیت کلی در محصول نهایی و ارزیابی حسی رنگ و ظاهر پس از دو ماه و پس از یک سال انبارمانی انجام شد. اندازه گیری های دما در قسمت های مختلف خشک کن نشان داد که بالاترین دمای هوای ورودی, خروجی و داخل میوه به ترتیب 70, 60, و 51 درجه سانتی گراد است. بررسی ها نشان داد که تیمار سوراخ کردن مکانیکی و شاهد روندی مشابه در خشک کردن میوه دارند در حالی که تیمار روغن استرالیایی سرد سرعت بیشتری به خشک شدن میوه می دهد. تیمار بلانچینگ به نامطلوب شدن کیفیت میوه منجر شد. مقایسه میانگین های شاخص های کمی رنگ میوه نشان داد که محصول تیمارهای شاهد و سوراخ کردن مکانیکی بیشترین تیرگی, تیمار بلانچینگ بیشترین قرمزی, و تیمار روغن استرالیایی بیشترین زردی را دارد. نتایج آزمون های حسی نشان داد که از نظر طعم و مقبولیت کلی, داوران به روش روغن استرالیایی سرد بهترین امتیاز را داده اند. نتایج آزمون های حسی پس از دو ماه انبارمانی نشان داد که از نظر رنگ, روش سوراخ کردن مکانیکی بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملک، سعید، حیدری سلطان آبادی، محسن، خان احمدی، مرتضی، قزوینی، حمیدرضا، میرمجیدی هشتجین، عادل، شاهدی باغ خندان، محمد، و کرمانی، اصغر. (1387). تاثیر روشهای تسریع در خشک شدن بر شاخص های کیفی آلوچه در خشک کن آفتابی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، 9(3)، 107-122. SID. https://sid.ir/paper/28084/fa

    Vancouver: کپی

    ملک سعید، حیدری سلطان آبادی محسن، خان احمدی مرتضی، قزوینی حمیدرضا، میرمجیدی هشتجین عادل، شاهدی باغ خندان محمد، کرمانی اصغر. تاثیر روشهای تسریع در خشک شدن بر شاخص های کیفی آلوچه در خشک کن آفتابی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی[Internet]. 1387؛9(3):107-122. Available from: https://sid.ir/paper/28084/fa

    IEEE: کپی

    سعید ملک، محسن حیدری سلطان آبادی، مرتضی خان احمدی، حمیدرضا قزوینی، عادل میرمجیدی هشتجین، محمد شاهدی باغ خندان، و اصغر کرمانی، “تاثیر روشهای تسریع در خشک شدن بر شاخص های کیفی آلوچه در خشک کن آفتابی،” مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، vol. 9، no. 3، pp. 107–122، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28084/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button